Valencia ontsnapt tegen amateurclub; Atlético wint eenvoudig

16 december 2020, 21:31

Valencia heeft woensdagavond in de Copa del Rey ternauwernood weten te winnen van Terrassa FC, dat uitkomt op het vierde niveau van Spanje. De ploeg keek lang tegen een 2-0 achterstand aan en wist er pas in de slotfase een verlenging uit te slepen. Daarin werd de amateurclub uiteindelijk met 2-4 verslagen.

In de 53e minuut zag het er slecht uit voor Valencia. De ploeg stond met 2-0 achter en kwam met tien man te staan toen Guillem Molina zijn tweede gele kaart ontving. Pas in de laatste tien minuten van de officiële speeltijd lukte het om de wedstrijd te kantelen. Dat begon met een benutte penalty van Carlos Soler in de 83e minuut, waar Terrassa zes minuten later zelf ook met tien man kwam te staan. Yunus Musah bracht zijn ploeg in de blessuretijd vervolgens op gelijke hoogte.

Aanvaller Goncalo Guedes kreeg rust bij Valencia, maar viel in de 71e minuut toch in. Hij was het die de club uiteindelijk in de blessure tijd op 2-3 en 2-4 schoot. Zo wist de ploeg ternauwernood toch de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Hoe blij het daarmee moet zijn is de vraag, want de extra energie die de verlenging gekost heeft, kan van invloed zijn op het lastige La Liga-duel van aanstaande zaterdag. Dan gaat de nummer 13 van Spanje op bezoek bij FC Barcelona.

Atlético eenvoudig langs Cardassar

Eerder op de avond had Atlético Madrid minder moeite met een vierdedivisionist. Na de verloren derby tegen Real Madrid van afgelopen weekend herpakte de koploper van Spanje zich door met 0-3 te winnen van Cardassar. De goals werden gemaakt door Thomas Lemar, Richard Sanchez en Sime Vrsaljko.