Malen: "Ik zei al dat we veel moesten schieten"

16 december 2020, 21:51

Donyell Malen maakte woensdagavond een heerlijke goal voor PSV. De aanvaller schoot in het gewonnen bekerduel met De Graafschap (1-2) van verre afstand raak en had in de warming-up al door dat de Eindhovenaren dat vaak moesten proberen. Dat lag volgens Malen aan de bal.

PSV stond na 84 minuten nog altijd maar met 0-1 voor, nadat de ploeg van Roger Schmidt vooral in de eerste helft vele kansen om zeep hielp. Malen probeerde het in de slotfase daarom maar eens van afstand en verraste Rody de Boer met een harde streep in de kruising. "In de warming-up had ik al door dat we met een andere bal speelden, die veel lichter is dan die van de Eredivisie", zei Malen bij FOX Sports. "Daarom zei ik tegen de anderen dat we veel moesten schieten en mijn goal was een mooie, haha."

Hoewel PSV verder bekerde, was het nog steeds niet heel overtuigend wat PSV liet zien. "Het was een zware wedstrijd, want De Graafschap had een goed plan. We hadden meer kansen moeten benutten, maar ik ben blij dat we gewonnen hebben", aldus Malen. Ook Denzel Dumfries was opgelucht. "De Graafschap hield de ruimtes heel klein. We moesten geduld hebben, maar de overwinning is uiteindelijk verdiend."

Dumfries werd tien minuten na de rust licht getoucheerd in het strafschopgebied door Rick Dekker, waarna PSV de score opende via een benutte strafschop van Philipp Max. De PSV-aanvoerder was eerlijk, want hij vond het contact zelf ook wel erg licht. "Hij raakt mij wel, maar ik wachtte gewoon op contact. Ik denk dat ik het slimmer deed. Contact is contact."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen