Bosz blijft aan kop na ruime zege, concurrentie wint ook

16 december 2020, 22:27

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz is nog altijd koploper van de Duitse competitie. Het won woensdagavond de derby tegen FC Köln met liefst 0-4. Uitlopen deed de ploeg niet, want concurrenten Bayern München en RB Leipzig wisten ook 'gewoon' te winnen van respectievelijk VfL Wolfsburg en 1899 Hoffenheim.

Leverkusen pakte afgelopen weekend de koppositie in de Bundesliga, nadat Bayern München verrassend punten verloor tegen Union Berlin (1-1). Ondanks dat en de ongeslagen status van zijn ploeg, wilde trainer Peter Bosz in aanloop naar de derby tegen FC Köln de verwachtingen ietwat temperen. Hij voorspelde woensdagmiddag een 'zware derby'. Die voorspelling bleek weinig waard, want al na tien minuten had Die Werkself via Mitchell Weiser en Moussa Diaby de eerste twee treffers er al in liggen.

Bayern München - VfL Wolfsburg (2-1)

1899 Hoffenheim - RB Leipzig (0-1)

Ook Leipzig moest dus winnen om aansluiting te houden op Leverkusen. De ploeg nam het vanavond op tegen Hoffenheim, de nummer dertien van de Bundesliga. Doelpunten bleven lang uit, maar na een uur wist Yussuf Poulsen de ban te breken. Het zou het enige doelpunt van de wedstrijd blijken, wat genoeg was om drie punten bij te schrijven en te blijven concurreren met Leverkusen en Bayern. Wel zag de ploeg Justin Kluivert met een blessure uitvallen, nadat hij in de rust nog was ingevallen. 

Arminia Bielefeld - FC Augsburg (0-1)

Schalke 04 - SC Freiburg (0-2)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen