Inter wint topper van Napoli, Milan speelt weer gelijk

16 december 2020, 22:56   Bijgewerkt: 16 december 2020, 23:46

In de Serie A is Internazionale koploper AC Milan op een punt genaderd. Door een benutte strafschop van Romelu Lukaku won Inter in een verhitte topper met 1-0 van Napoli, terwijl Milan niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel bij Genoa.

In het Giuseppe Meazza gebeurde er een helft lang bar weinig, met Stefan de Vrij in de basis bij Inter. Kansen waren er nauwelijks voor zowel Inter als Napoli. De eerste helft bleef vooral bij door een op het oog zeer zware kwetsuur voor Dries Mertens, die zich leek te blesseren aan zijn achillespees en huilend het veld verliet.

In de tweede helft gebeurde er een stuk meer. Hirving Lozano kwam dicht bij de openingstreffer voor Napoli na een een prachtige pass van Lorenzo Insigne, maar hij kon Samir Handanovic van vijf meter niet verschalken. Even later ging de bal op de stip, nadat Ospina te laat was en Darmian neerlegde in het strafschopgebied. Lukaku faalde niet van elf meter en schoot zo zijn tiende treffer van dit seizoen binnen. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Zlatan Ibrahimovic en is hij nu gedeeld topscorer van de Serie A. Vlak voor dat moment kreeg Insigne nog rood na commentaar op scheidsrechter Massa. Dankzij Handanovic sleepte Inter vervolgens de zege binnen, want ondanks de man meer situatie kreeg Napoli de beste kansen. De zege was echter voor Inter: 1-0.

Genoa – AC Milan 2-2

Afgelopen weekend voorkwam Milan ternauwernood de eerste nederlaag van dit seizoen in de Serie A, toen het tegen Parma 2-2 werd. Ook op bezoek bij Genoa, nog zonder Ibrahimovic, kwam de Rossoneri weer goed weg. Milan kwam door twee goals van Mattia Destro twee keer op achterstand, maar Pierre Kalulu redde in de 83e minuut een punt voor de ploeg van Stefano Pioli. Daardoor is Milan nog altijd ongeslagen, maar ziet het rivaal Inter wel op een punt naderen. 

Lees ook: Juve morst tegen Atalanta

Overige uitslagen:

Fiorentina - Sassuolo 1-1

Hellas Verona - Sampdoria 1-2

Parma - Cagliari 0-0

Spezia - Bologna 2-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen