Firmino kopt Liverpool in extremis langs Spurs

16 december 2020, 22:53   Bijgewerkt: 16 december 2020, 23:11

Liverpool is de nieuwe koploper van de Premier League. De topper tegen Tottenham Hotspur, dat als nummer 1 (met evenveel punten als Liverpool) aan de wedstrijd begon, werd ternauwernood met 2-1 gewonnen. Roberto Firmino zorgde in de negentigste minuut voor de beslissing, nadat Mohamed Salah en Heung Min Son voor de eerdere doelpunten hadden getekend.

Gedurende de hele wedstrijd waren de kansen voornamelijk voor Liverpool. Dat was al vanaf het begin van de eerste helft zo, toen Roberto Firmino en Mohamed Salah er beiden niet in slaagden Hugo Lloris te passeren. Even later lukte dat Salah - met wat hulp - wel. Hij zag zijn inzet van richting veranderd worden, waardoor Liverpool op 1-0 kwam. Tottenham toonde zich vervolgens efficiënt: Heung Min Son schoot de eerste en enige kans van The Spurs in de eerste helft goed voorbij Alisson Becker: 1-1.

Kansen op een winnende treffer waren na rust al langer aanwezig. Opnieuw vooral voor the Reds, al was misschien een van de grootste kansen voor Tottenham-aanvaller Steven Bergwijn. De Nederlander kon doorlopen richting het doel van Alisson en schoot de bal langs de Braziliaan, maar tegen de paal. Ook pogingen van Sadio Mané en Mohamed Salah en aan de andere kant Harry Kane troffen geen doel. Zo leek de wedstrijd op een remise af te stevenen, maar was het Roberto Firmino die in de slotfase met een kopbal toch voor de winnende treffer zorgde. Een gestolen overwinning is het gezien het spelbeeld zeker niet, maar niemand in Liverpool zal ontkennen dat de ploeg goed is weggekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen