Ajax wint bizar spektakelstuk en knikkert FC Utrecht uit de beker

16 december 2020, 23:08

Ajax heeft woensdagavond ten koste van FC Utrecht de achtste finales van de KNVB Beker bereikt: 5-4. In de Johan Cruijff ArenA vielen liefst negen doelpunten, waarvan er zes in het tweede bedrijf te bewonderen waren. Beide ploegen kwamen meerdere keren op voorsprong en uiteindelijk trokken de Amsterdammers aan het langste eind. Utrecht wacht zodoende nog steeds op de eerste overwinning onder René Hake.

Erik ten Hag gaf in de ArenA rust aan doelman Andre Onana, die onder de lat werd vervangen door debutant Kjell Scherpen. Daarnaast waren er verrassende basisplaatsen voor Devyne Rensch en Edson Álvarez. Verder besloot de oefenmeester om vooral basisspelers het veld op te sturen. De veelbesproken Quincy Promes ontbrak in de wedstrijdselectie. Het door blessures geteisterde Utrecht kon niet beschikken over onder meer Simon Gustafson, Adam Maher en Emil Bergström. Daarom waren er basisplaatsen voor Tommy St. Jago, Mimoun Mahi en Eljero Elia.

Na de twee vroege doelpunten bleven beide ploegen de aanval zoeken. Ajax had het meeste balbezit, al hadden de Amsterdammers moeite om de Utrechtse muur te passeren. Er werden via Davy Klaassen wel wat speldenprikjes uitgedeeld, maar die konden Oelschlägel niet verontrusten. Utrecht loerde op zijn beurt op de counter via onder meer Mahi, Elia en Gyrano Kerk. De ijverige aanvallers verschenen met enige regelmaat op de vijandelijke helft, waar zij er niet in slaagden om gevaar te stichten. In de zes minuten durende blessuretijd sloeg Ajax alsnog toe. Op aangeven van Tadic schoot ex-Utrechter Zakaria Labyad de 2-1 binnen.

Ook na de thee schoot Utrecht uit de startblokken. Kerk was meerdere Ajacieden te slim af en bezorgde de bal uitstekend bij Mahi, die bij de tweede paal de gelijkmaker binnen kon glijden. Daar bleef het echter zeker niet bij wat de tweede helft betreft. Opnieuw had Ajax namelijk een razendsnel antwoord op de Utrechtse treffer. Antony zocht de verre hoek, maar vond het lichaam van St. Jago. De verdediger probeerde het schot te blokken en werkte de bal onbedoeld achter zijn eigen doelman. Niet veel later was dat moment alweer vergeten toen Sander van de Streek aan de overkant voor de 3-3 zorgde. Nadat Blind de bal ongelukkig bij hem bezorgde, schoof de middenvelder van dichtbij raak.

Opstellingen en beoordelingen:*

Ajax: Kjell Scherpen 5; Devyne Rensch 5.5 (86. Lisandro Martínez -), Perr Schuurs 5.5, Daley Blind 5.5, Nicolás Tagliafico 4.5; Edson Álvarez 6.5 (73. Jurgen Ekkelenkamp -), Ryan Gravenberch 6, Davy Klaassen 6; Antony 6, Zakaria Labyad 7, Dusan Tadi? 7.5.

FC Utrecht: Maarten Paes 6.5 (34. Eric Oelschlägel 6); Mark van der Maarel 6, Tommy St. Jago 6, Justin Hoogma 6, Django Warmerdam 6.5; Sander van de Streek 6.5, Joris van Overeem 6, Bart Ramselaar 6; Gyrano Kerk 8, Mimoun Mahi 7.5 (69. Othman Boussaid 6), Eljero Elia 5 (62. Moussa Sylla 6.5).

Man of the Match: Gyrano Kerk

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen