Schmidt zag agressief De Graafschap: "Soms iets té"

17 december 2020, 07:57

De Graafschap was woensdag absoluut niet van plan om zich gemakkelijk naar de slachtbank te laten leiden tegen PSV. De Eerste Divisie-ploeg verkocht de huid duur tegen de topclub en verloor uiteindelijk met 1-2. Roger Schmidt vond dat de tegenstander soms iets te ver ging.

De Duitser zag dat zijn team met moeite won. "Het was wel was het verdiend. Als je de kansen iets eerder benut, maak je je het jezelf wat makkelijker. Je weet dat er dan lange ballen gaan komen en dat de tegenstander erin gaat geloven als het lang 0-0 blijft", zei de coach tegen het Eindhovens Dagblad. Het lukte PSV pas in de tweede helft om de ban te breken.

In de rust had Schmidt aan zijn team gevraagd om geduld te bewaren. "Na de strafschop en de prachtige goal van Donyell hebben we de zege kunnen pakken. Ik wil in dit toernooi zo ver mogelijk komen en bij voorkeur winnen uiteraard. Dan moet je ook laten zien dat je het serieus neemt en met een goede opstelling komen. Je hebt immers geen tweede kans. We konden geen risico's nemen in mijn ogen en ik heb wel een paar frisse spelers opgesteld", stelt hij tevreden vast.

Waar Schmidt minder blij mee was, was de agressie van De Graafschap. "Soms iets té. Die overtreding op Philipp Max, dat kan echt niet. Het is een charge op het standbeen. Als hij daar wordt geraakt op de voet, is het misschien wel een breuk. Maar goed. Het is nu aan ons om de laatste krachten te mobiliseren voor nog twee wedstrijden. Dat gaat ons lukken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen