Tadic zegt dat selectie Promes steunt: "Quincy is onze vriend"

17 december 2020, 08:14

Erik ten Hag nam het woensdag rondom Ajax - FC Utrecht (5-4) al op voor Quincy Promes en zei toen dat de selectie ook pal achter de aanvaller stond. Aanvoerder Dusan Tadic bevestigt dat en hoopt dat Promes snel weer op het veld verschijnt. De captain vindt dat de spelersgroep de international moet steunen waar mogelijk.

Na de zege op Utrecht nam Tadic het op voor Promes, die zondag werd opgepakt vanwege betrokkenheid bij een steekpartij in Abcoude. "We geloven hem en staan achter hem", zei de matchwinner tegen het Algemeen Dagblad. "Quincy is onze vriend. Hij is een belangrijke speler voor ons. Wij staan achter hem. Hij is onze familie. Wij moeten hem supporten, want we zijn een team."

Tadic heeft nog niet met Promes gebeld om te spreken over de situatie. Hij geeft wel aan dat hij elke ploeggenoot wil helpen als dat nodig is en kan. "Er zijn belangrijke momenten waarin sommige spelers moeite hebben. Dan moeten we diegene helpen. En dat zullen we ook doen. Wij geloven hem en staan achter hem."

Trainer Ten Hag sprak zich donderdag bij FOX Sports ook al uit over de aanvaller, die dinsdag weer werd vrijgelaten. Donderdag meldt hij zich weer bij de groep. "Op de eerste plaats raakte het ons", vertelde Ten Hag. "Het raakte mij, de hele kleedkamer. Natuurlijk ben je daarvan onder de indruk. Ik heb met hem gesproken, met Quincy is het goed nu. Natuurlijk doet het wat met een mens. Ik heb hem nog niet uitgebreid gesproken, alleen telefonisch. Morgen zullen we verder met hem spreken en zullen we zien hoe het ervoor staat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen