Bosz aan kop: "Natuurlijk is Bayern te verslaan"

17 december 2020, 11:03   Bijgewerkt: 17 december 2020, 13:09

Niet Bayern München, maar Bayer Leverkusen is na twaalf speelronden de koploper van de Bundesliga. Een knappe prestatie van het team van Peter Bosz, dat een punt meer bezit dan Bayern. Komende zaterdag komt de regerend kampioen naar Leverkusen voor een directe confrontatie om de koppositie. Het vertrouwen is groot in Leverkusen.

Woensdag won Leverkusen met 0-4 bij 1. FC Köln. Twee goals vielen al snel in de eerste helft, de andere twee kwamen na rust. "We hebben vanaf de aftrap zeer goed gespeeld", zegt Bosz tegen Kicker. "De eerste vijftien minuten waren heel erg goed. Daarna waren we soms wat te lichtzinnig en hadden we veel balverlies. Al met al moet ik zeggen dat we het eerste uur gewoon goed voor de dag zijn gekomen."

Middenvelder Nadiem Amiri sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. Hij ziet bovendien kansen tegen Bayern. "Natuurlijk is Bayern te verslaan, iedereen is te verslaan in het voetbal. Hoe we het gaan aanpakken, weet ik nu nog niet. We hebben zeker de kwaliteiten om het te doen. Je moet bovendien met je hart spelen in die wedstrijden. We krijgen zeker een goed plan van de trainer en zullen zien hoe het gaat."

De Duitse spelmaker merkt dat de vorm van Leverkusen erg goed is. "Als je al zolang ongeslagen bent en bovenaan staat, loop je natuurlijk met de borst vooruit." Leverkusen is het enige team dat in de eerste twaalf speelronden nog niet verloor. Het won acht duels en speelde vier keer gelijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen