Ajax heet Promes na gesprekken weer welkom op trainingsveld

17 december 2020, 13:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na enkele bewogen dagen heeft Quincy Promes zijn gezicht donderdag weer laten zien op het trainingsveld van Ajax. De Amsterdammers maken daags na de winst op FC Utrecht in de beker bekend dat er na gesproken besloten is om hem terug bij de groep te halen. Hij deed dus ook weer mee met de groepstraining.

Ajax meldt dat Promes gesprekken gevoerd heeft met Edwin van der Sar, Marc Overmars en Erik ten Hag op woensdag en donderdag. Zondag werd Promes achter slot en grendel geplaatst. Dinsdag werd hij voor de tweede keer verhoord over het steekincident dat plaatvond in juli van dit jaar. In Abcoude zou hij een familielid hebben gestoken na een ruzie. Zelf ontkent Promes alle betrokkenheid. Het slachtoffer is een neef van Promes en deed pas een maand geleden aangifte omdat hij eerst een oplossing met de speler zelf wilde zoeken. De man werd na een tip echter zelf benaderd door de politie, waarna de bal is gaan rollen.

Dinsdag werd hij weer vrijgelaten. De Oranje-international is nog steeds verdachte, maar de politie zag geen reden om hem nog langer vast te houden. Het onderzoek is echter nog in volle gang. Donderdag voegde Promes zich ondanks de onrust weer bij de selectie van Ajax. Trainer Ten Hag zei woensdag al dat Promes weer bij de groep wordt gehaald. "Op de eerste plaats raakte het ons", vertelde hij aan FOX Sports. "Het raakte mij, de hele kleedkamer. Natuurlijk ben je daarvan onder de indruk. Ik heb met hem gesproken, met Quincy is het goed nu. Natuurlijk doet het wat met een mens. Ik heb hem nog niet uitgebreid gesproken, alleen telefonisch. Morgen zullen we verder met hem spreken en zullen we zien hoe het ervoor staat."

De coach is overtuigd van zijn onschuld. "Je bent in dit land onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Wij steunen hem, zo staat de hele kleedkamer erin. Dat doen we door er voor hem te zijn. Wij zullen hem helpen, maar hij moet zelf ook wat doen, ook over de streep komen. Je bent altijd voetballer, maar ook buiten de poorten van Ajax. Dat gesprek zullen we met hem voeren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen