RB Leipzig slaat slag en neemt Szoboszlai over van Salzburg

17 december 2020, 16:12

RB Leizpig heeft zich donderdag officieel verzekerd van de diensten van Dominik Szoboszlai (20). De talentvolle Hongaar komt over van zusterclub RB Salzburg, dat zo'n 25 miljoen euro ontvangt voor de buitenspeler. Hij tekent bij de huidige nummer drie van de Bundesliga een contract tot en met 2025. 

Dat hebben beide clubs bekend gemaakt. De twintigjarige middenvelder stond ook hoog op het wensenlijstje van clubs als Real Madrid, Bayern München en Arsenal, maar die topclubs grijpen met deze reeds officieus al aangekondigde deal mis. Leipzig heeft het geluk dat het de zusterclub van Salzburg is, waardoor de Duitsers slechts een clausule van 25 miljoen euro hoeven af te tikken.

Szoboszlai heeft zich dit seizoen opgewerkt tot een van de grootste en meestbegeerde talenten op de Europese velden. Met negen goals en tien assists in 21 duels verkeert hij in grote vorm en ook bij de nationale ploeg van Hongarije liet hij zich al gelden. Daardoor had Szoboszlai ook de keuze om naar andere topclubs te gaan, maar blijft dus bij een RB-club.

Het is zeker niet de eerste onderlinge transfer die gedaan wordt de laatste jaren, onder anderen Hee-chan Hwang, Hannes Wolf, Amadou Haidara en Konrad Laimer maakten de laatste dezelfde overstap. Ook van Duitsland naar Oostenrijk worden regelmatig spelers gestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen