Stegeman: "Staan elfde en nog maar vier keer verloren"

17 december 2020, 17:55

PEC Zwolle-trainer John Stegeman vindt na de bekeruitschakeling dat zijn ploeg niet in een sportieve crisis zit. Hoewel Excelsior te sterk was in de KNVB Beker, is het vooralsnog veel te vroeg voor paniek, zo stelt de coach. Wel rekent hij met een fitte selectie – alleen Thomas Lam is geschorst – op een goed resultaat tegen FC Emmen vrijdagavond.

Volgens Stegeman moet de knop snel om na het pijnlijke verlies in de KNVB Beker. "Anders weet ik zeker dat je tegen Emmen geen goed resultaat haalt", legt de coach tegenover De Stentor uit. "We willen met PEC graag naar boven kijken. En dat doe je alleen maar door te winnen."

Volgens de oefenmeester ligt de druk bovendien vooral bij FC Emmen, dat helemaal onderaan de Eredivisie bungelt. "Dus zij moeten wel. Daarom zullen we ook echt vol aan de bak moeten. En daar zullen we ook alles aan doen", verwacht hij. "Natuurlijk, ik zie ook wel dat sommigen dingen niet goed gaan. En dat we meer kansen moeten creëren. Maar voor de rest hebben we deze competitie echt wel redelijk voetbal laten zien. Dat zag je onder meer tegen Vitesse. En vergeet niet dat we gewoon elfde staan en dit seizoen nog maar vier keer hebben verloren."

Lees ook: Verbeek steunt Stegeman: "Mourinho krijgt PEC niet in linkerrijtje"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen