Wiegman FIFA's beste coach, Klopp verslaat Flick

17 december 2020, 19:38   Bijgewerkt: 17 december 2020, 21:14

Sarina Wiegman is donderdagavond gekroond tot de beste vrouwelijke trainer van 2020. De bondscoach van het Nederlands team troefde Emma Hayes (Chelsea) en Jean-Luc Vasseur (Paris Saint-Germain) af voor de award van de FIFA. Het is de eerste coach ooit die Woman's Coach of the Year-award tweemaal wint. Jürgen Klopp was de winnaar bij de mannen, boven Hansi Flick en Marcelo Bielsa.

Ook aan de prijs van de Liverpool-coach zat een Nederlands tintje, want Klopp benoemde Pepijn Lijnders en Eddy Achterberg in zijn bedankronde. De twee Nederlanders maken deel uit van de technische staf van The Reds en volgens de Duitser wint niet hij, maar de hele technische staf deze prijs. Vorig jaar won Klopp deze prijs ook al: dat Flick - die de Champions League, DFB-Pokal en Bundesliga won met Bayern - naast de prijs grijpt, is enigszins opmerkelijk. De coach won meer prijzen (5) dan hij wedstrijden verloor (3). 

"Het Nederlands elftal heeft zich goed ontwikkeld", glimlachte Wiegman trots na haar prestatie. In haar speech bedankte ze onder andere Louis van Gaal, Andries Jonker en Bert van Lingen. "Ik ben heel erg blij met deze award. Ik bedank ook mijn geweldige staf, dat maakt het verschil. Ik ben er heel erg trots op." Wiegman blijft tot en met volgend jaar zomer aan als bondscoach van de Leeuwinnen, daarna maakt ze de overstap naar Engeland. 

Jill Elles (toen nog Verenigde Staten) won vorig seizoen de eervolle award bij de vrouwen, twee jaar daarvoor won Wiegman deze prijs ook al in 2017 na het gewonnen EK in eigen land met het Nederlands team. De Oranje Leeuwinnen wonnen sinds de verloren WK-finale geen wedstrijd meer en in de EK-kwalificatiereeks won het alle duels met 48 doelpunten voor en drie tegen. Recent werd in een oefenduel met de VS voor het eerst weer eens verloren. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen