Lewandowski verslaat Messi en Ronaldo als beste speler

17 december 2020, 20:39   Bijgewerkt: 18 december 2020, 08:08

Robert Lewandowski heeft voor het eerst in de geschiedenis de prijs voor FIFA's Best Player op zijn naam geschreven. De topschutter van Bayern München hield Lionel Messi - de winnaar van vorig jaar - en Cristiano Ronaldo achter zich. Lucy Bronze kroonde zich bij de vrouwen tot de winnares en dus beste speelster over het kalenderjaar 2020. 

Lewandowski verkeert dit kalenderjaar in bloedvorm, kroonde zich in vrijwel alle competities tot topscorer, won alles wat er te winnen viel met Bayern München en werd door Ciro Immobile van de Gouden Schoen gehouden. Omdat de Ballon d'Or niet uitgereikt werd vanwege het coronavirus, greep hij (vermoedelijk) ook naast die prijs. De FIFA-award heeft hij dus wel ontvangen, want na de topscorerstitel in Duitsland, de DFB-Pokal én Champions League een terechte beloning is.

Voor Ronaldo (Juventus) en Messi (FC Barcelona) zal het geen daverende verrassing zijn dat ze naast de prijs grijpen, aangezien Lewandowksi de grote favoriet was op voorhand. Beide topspelers zijn al veertien jaar genomineerd voor de laatste drie spelers voor deze prijs, maar grijpen er ditmaal dus naast. Messi (2019), Luka Modric (2018) en Ronaldo (2017) waren de vorige winnaars. Voor Lewandowski was het zijn eerste nominatie ooit, die dus direct verzilverd werd met de hoofdprijs.

Lees ookWiegman gekozen tot de beste FIFA's beste

Overige prijzen:

Beste keepster: Sarah Bouhaddi

Beste keeper: Manuel Neuer

Puskás-award: Heung-min Son

FIFA Fair Play Award: Mattia Agnese

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen