Go Ahead doet Cambuur (B) opnieuw pijn en bekert verder

17 december 2020, 20:46   Bijgewerkt: 17 december 2020, 23:04

Go Ahead Eagles heeft voor een kleine verrassing gezorgd in de KNVB Beker. Net als eerder in dit Eerste Divisie-seizoen wonnen de Deventenaren donderdagavond opnieuw in Leeuwarden (1-2). Ondanks een vroege achterstand werd het tij nog gekeerd, ondanks dat Henk de Jong - die flink gerouleerd had - nog enkele sterkhouders inbracht. 

Met een compleet B-team, alleen keeper Sonny Stevens en Mees Hoedemakers bleven staan bij het team van De Jong, ging SC Cambuur op jacht naar revanche. Eerder dit seizoen werd de ploeg namelijk op de nul gehouden door Kowet, dat met 0-2 won in Leeuwarden. Het was de enige ploeg die SC Cambuur niet tot scoren liet komen en betekende voor de Leeuwarders destijds de eerste nederlaag.

De nul hielden de bezoekers donderdagavond in Leeuwarden niet, want via Ragnar Oratmangoen werd na een half uur de scoren geopend door SC Cambuur, met een hard schot in de verre hoek. De doelpuntenmaker moest zich met een lichte blessure niet veel later laten wisselen en zag dat Luuk Brouwers meteen daarna voor de gelijkmaker zorgde.

Na een uur voetballen zorgde Bradly van Hoeven net als een paar maanden terug voor een tweede goal van Go Ahead Eagles en ook ditmaal waren twee treffers genoeg voor een zege. Hoewel invaller Issa Kallon keeper Jay Gorter nog tot een uiterste redding dwong, overleefde Go Ahead de zes minuten extra tijd en bekert het verder, terwijl KKD-koploper SC Cambuur zich kan richten op de titelstrijd in de Eerste Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen