Lewandowski dolblij met prijs: "Ik voel me fantastisch"

17 december 2020, 21:19

Robert Lewandowski is vereerd met zijn prijs als FIFA's beste speler van 2020. De spits kroonde zich tot topscorer van de Bundesliga, Champions League en DFB-Pokal en gaf zijn zo succesvolle jaar extra glans met deze individuele onderscheiding, die hij kreeg boven Lionel Messi en Cristianto Ronaldo. "Ik voel me fantastisch."

Dat zei de Pool, die voor het eerst ooit genomineerd was voor deze prijs, nadat hij de award uitgereikt kreeg van Gianni Infantino. "Ik ben erg trots en blij om eerlijk te zijn. Dit is een geweldige dag voor mij, maar ook voor mijn club en collega's", loofde Lewandowski, die ploeggenoot Manuel Neuer gekozen zag worden tot de beste keeper van 2020.

Te veel eer wilde hij zelf niet opstrijken. "Deze prijs is ook voor mijn collega's, mijn coach Hansi Flick en Bayern München in het algemeen. Het is een ongelooflijk gevoel dat ik heb gewonnen", zei de dolblije Lewandowski. Opvallend genoeg greep Flick achter de prijs voor coach van het jaar, die ging naar Liverpool's Jürgen Klopp.

"Dat ik deze award mag winnen, in het tijdperk van Messi en Ronaldo, is voor mij heel speciaal", glimlachte Lewandowski, die de Ballon D'Or niet kon winnen, omdat die vanwege corona niet uitgereikt werd. De sterspelers uit Argentinië en Portugal waren voor het veertiende jaar op rij genomineerd voor deze eervolle prijs. "Dit was een sensationeel jaar. Het is altijd moeilijk om aan de top te blijven, maar we willen aan de top blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen