Ronaldo tweede boven Messi, 'Lewa' stemde niet op achtervolgers

17 december 2020, 21:32   Bijgewerkt: 17 december 2020, 21:37

Cristiano Ronaldo heeft de tweede plaats bemachtigd achter Robert Lewandowski voor FIFA's beste speler van 2020. Daarmee troeft de Portugees concurrent en nummer drie Messi af, al scheelde het maar drie punten van de stemmen (38 om 35). Winnaar Lewandowski kreeg met afstand het hoogste aantal stempunten: 52.

Dat blijkt uit de getelde stemmen. Van zijn directe concurrenten kreeg de uiteindelijke winnaar zes punten: Ronaldo had Lewandwowski op één, gevolgd door Messi en Kylian Mbappé. De Argentijn van FC Barcelona had Neymar bovenaan zijn lijstje, gevolgd door Mbappé en Lewandowski. De Poolse topschutter stemde niet op zijn twee grootste concurrenten en koos Thiago, Neymar en Kevin De Bruyne in die volgorde.

De coaches hadden Messi overigens wel boven Ronaldo verkozen (196 stemmen boven 186), terwijl Lewandowski er ook daar bovenuit stak met 554 stemmen. Bij de aanvoerders scoorde de Portugees weer hoger met 259 stemmen boven de 207 van Messi, terwijl de uiteindelijke winnaar in die categorie 631 punten behaalde.

Lees ookLewandowski verslaat Messi en Ronaldo als 'FIFA's Best Player'

Voor Ronaldo (Juventus) en Messi (FC Barcelona) zal het geen daverende verrassing zijn dat ze naast de prijs grijpen, aangezien Lewandowksi de grote favoriet was op voorhand. Beide topspelers zijn al veertien jaar genomineerd voor de laatste drie spelers voor deze prijs, maar grijpen er ditmaal dus naast. Messi (2019), Luka Modric (2018) en Ronaldo (2017) waren de vorige winnaars. Voor Lewandowski was het zijn eerste nominatie ooit, die dus direct verzilverd werd met de hoofdprijs.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen