AS Roma met invaller Karsdorp naar zege, Lang valt uit bij Brugge

17 december 2020 – AS Roma heeft zich weer gemeld in de bovenste regionen van de Serie A. De Romeinen hadden een eenvoudige avond na een vroege rode kaart van Torino-middenvelder Wilfried Singo en rekenden uiteindelijk met 3-1 af met de tweede club van Turijn. Rick Karsdorp kwam voor de verandering eens als invaller binnen de lijnen.

AS Roma met invaller Karsdorp naar zege, Lang valt uit bij Brugge

De Nederlandse rechtsachter is normaliter een vaste basiskracht bij AS Roma en werd recent tegen Sassuolo zelfs gekozen tot Man-of-the-Match, toch begon hij ditmaal dus op de bank. Vanaf daar zag hij hoe Singo al na een kwartier zijn tweede gele kaart incasseerde, waardoor het dit seizoen toch al zo geplaagde Torino het grootste deel van de wedstijd met een man minder verder moest.

En dat ging niet van harte: Henrikh Mkhitaryan, hij verkeert dit seizoen sowieso in topvorm bij de Romeinen, schoot na een klein half uur hard via de eerste paal de openingstreffer tegen de touwen. Een rake pingel van Jordan Veretout vlak voor de pauze – waarin Karsdorp alsnog in de ploeg werd gebracht – besliste het duel. Na ruim een uur voetballen vergrootte Lorenzo Pellegrini de zorgen voor Torino (3-0), door met links vanaf elf meter keihard in de kruising raak te trappen.

Hoewel de tien man van Torino nog knap tot een eretreffer kwam en vervolgens ook nog heel dicht bij een aansluitingsgoal kwam in de Italiaanse hoofdstad, werd het nooit meer echt spannend. Door de zege klimt Karsdorp met AS Roma naar de gedeelde derde plaats, samen met Juventus. 

KV Mechelen - Club Brugge 0-3
Met Noa Lang in de basis en Ruud Vormer nog altijd afwezig vanwege corona kende Club Brugge een moeizame avond op bezoek bij Mechelen. Dat was mede omdat Lang na ruim een half uur met een blessure gewisseld moest worden voor David Okereke. Zonder de oud-Ajacied zwijnde Club Brugge direct na de pauze omdat Clinton Mata een bal knap van de lijn haalde (zie onder), waarna Krépin Diatta – die eerst nog de lat raakte – het duel kon beslissen met twee goals. Lang's vervanger Okereke zorgde uit een een-tweetje met Mats Rits voor een slotakkoord en uiteindelijk ruime zege, die de Belgische club aan kop brengt van de Jupiler Pro League.

Serie A

gerelateerd