Driessen: 'Het valt te rechtvaardigen dat Ajax Promes laat spelen'

18 december 2020, 07:34

De kans is groot dat Quincy Promes zondag weer deel uitmaakt van de Ajax-selectie voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De 28-jarige aanvaller hervatte donderdag de training nadat hij afgelopen weekend werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Valentijn Driessen heeft begrip voor de houding van Ajax.

Na gesprekken met trainer Erik ten Hag en directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar stond Promes donderdag weer op het trainingsveld. Twee dagen eerder werd de Oranje-international vrijgelaten omdat er volgens het Openbaar Ministerie geen gronden zijn om de rechter-commissaris te vragen Promes langer vast te houden. Wel blijft hij verdachte.

'Als Promes fysiek en mentaal in orde is, dan valt het te begrijpen dat directie en trainer hem laten terugkeren in de selectie', schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. 'Het is zoals Erik ten Hag stelde: 'In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen'. Ten Hag zei Promes te geloven omdat die zegt onschuldig te zijn.'

De chef voetbal van bovengenoemd dagblad blijft het opvallend vinden dat Promes' advocaat Manon Aalmoes verklaarde dat de Ajax-aanvaller niet aanwezig was toen de steekpartij plaatsvond en vervolgens tweede advocaat Gerard Spong aan misdaadverslaggever John van den Heuvel vertelde dat Promes ten tijde van het steekincident wel aanwezig was op het feeest.

'Dit hoeft niet te betekenen dat Promes schuldig is en vandaar valt het te rechtvaardigen dat de technische staf van Ajax de aanvaller laat spelen totdat de rechter uitspraak heeft gedaan. Dat kan maandenlang duren en zolang mag je iemand niet belemmeren in de uitoefening van zijn beroep', besluit Driessen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen