Jan Smit: "Echt van plan om dit seizoen te promoveren"

18 december 2020, 08:48

Hij staat bekend als zanger en presentator, maar in de voetbalwereld is Jan Smit ook actief. Sinds 2013 is hij als bestuurslid cultuur, media en commercie betrokken bij het ambitieuze FC Volendam. Nu is de tijd rijp om te oogsten, vindt de 34-jarige Smit.

FC Volendam strijdt dit seizoen mee om de bovenste plaatsen, net als voor de zomer in het afgebroken corona-seizoen. "We hebben vorig jaar de doelstelling uitgesproken om binnen drie jaar te promoveren. Dat begon met het binnenhalen van 'Team Jonk'. Voor ons als kleine club is het geweldig dat Wim Jonk met zijn staat van dienst, als echte Volendammer, de uitdaging met ons is aangegaan. Op dat moment voel je dat er iets gaat gebeuren", vertelt Smit in een interview met de NOS.

Na een wat mindere start is het team van Jonk de laatste twaalf wedstrijden ongeslagen. Toen de resultaten tegenvielen, klopte Smit niet aan bij Jonk. "Zoals Wim zich muzikaal niet met mij bemoeit, zo bemoei ik me niet met voetbal. Hij en zijn mannen hebben een visie, een plan en daar wijken ze niet van af. Ik ga toch niet uitleggen wat hij moet doen? Daar heb ik geen verstand van Net als menig voetbalkenner denk ik dat misschien wel, maar als Wim begint over tactiek of spelopvatting, dan haak ik af."

In de kleedkamer komt Smit dan ook nooit. "Daar heb ik niks te zoeken. Ik vind het ook raar als een voorzitter of bestuurslid vindt dat hij daar thuishoort. Daar ben ik niet voor aangesteld. Ze zien me aankomen zeg…", aldus Smit, die veel tijd in de club stopt. "Toen 'Team Jonk' en dat spelersfonds er kwamen, moest er zo veel gebeuren. Ik was soms tien uur per dag, vijftig uur in de week met de club bezig."

Het is meer dan tien jaar geleden dat FC Volendam in de Eredivisie uitkwam. Dit seizoen moet er eindelijk gepromoveerd worden. "Ik denk wel dat dit het momentum is. Alle neuzen staan dezelfde kant op, en dat is weleens anders geweest. Wij zijn echt van plan om dit seizoen te promoveren. Hoe dan ook."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen