Buitink opgelucht na beëindigen doelpuntendroogte van één jaar

18 december 2020, 09:25

Thomas Buitink maakte donderdagavond een einde aan zijn langdurige doelpuntendroogte. Exact een jaar na zijn laatste goal voor Vitesse scoorde de twintigjarige aanvaller in het bekerduel met Willem II de beslissende 0-2. Buitink geeft toe dat hij behoorlijk opgelucht is.

"Ja, het moest er een keer van komen. Want iedereen ziet dat je als spits niet scoort", vertelt de jonge aanvaller tegen Omroep Gelderland. "Hoe weinig ik ook speel, toch lekker dat ik deze maak. Ik viel best lekker in, lekker aan de bal en prima dat de bal er dan invalt."

Net als vorig seizoen moet Buitink zich in het huidige voetbaljaar voornamelijk tevredenstellen met invalbeurten. Zijn laatste doelpunt in de Eredivisie dateert alweer van het seizoen waarin hij doorbrak. In het seizoen 2018/19 maakte zeven competitiedoelpunten, waarvan zijn laatste op 12 mei 2019. Vorig seizoen scoorde hij niet in competitieverband, maar wel eenmaal in het bekertoernooi.

Vitesse was donderdagavond met 0-2 te sterk voor Willem II en plaatste zich voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Naast Buitink was ook Million Manhoef trefzeker voor de Arnhemmers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen