Schuurs grijpt zijn kans: "Dat zegt me wel dat ik goed bezig"

18 december 2020, 12:53

Na twee leerzame jaren grijpt Perr Schuurs zijn kans bij Ajax. In de voorbereiding verdiende de 21-jarige verdediger het vertrouwen van Erik ten Hag. Schuurs speelt dit seizoen bijna alles. Alleen André Onana en Daley Blind maakten meer speelminuten.

"Echt? Heb ik na Andre en Daley het meeste gespeeld namens Ajax in de Eredivisie? Dat wist ik niet. Dat zegt me wel dat ik goed bezig ben en dat ik veel vertrouwen krijg van de trainer en alle mensen binnen de club", vertelt de jonge verdediger in een interview op de officiële kanalen van Ajax. Met Blind vormt Schuurs vaak het hart van de verdediging bij Ajax. "Na het voorseizoen wilde ik een vaste basisplek bemachtigen. Dat heb ik voor mekaar gekregen. Dat geeft een bepaalde vastigheid. Nu is het belangrijk voor mijn eigen ontwikkeling om die lijn door te trekken."

Hoewel hij zich ondanks de vele speelminuten fysiek in orde voelt, heeft Schuurs wel behoefte aan de winterstop. "Dit is mijn eerste seizoen bij Ajax waarin ik alles speel. Een rustperiode kan ik wel gebruiken. Overigens ga ik niet zoveel doen in de winterstop. Dat kan ook helemaal niet in deze tijd. Iedereen heeft zich aan de RIVM-regels te houden. Gelukkig is er wel de mogelijkheid om familie te bezoeken. Dat ga ik ook zeker doen."

Bekerkraker

Schuurs bereikte woensdag met Ajax de achtste finale van de KNVB Beker door in een kraker FC Utrecht met 5-4 te verslaan. "Wat een wedstrijd, hè? Volgens mij was het voor een voetballiefhebber leuk om te zien, maar voor ons als spelers in het veld is dat toch anders", blikt hij terug. "Het was niet goed genoeg en in bepaalde opzichten slecht. Maar er zaten fraaie goals tussen en als je dan toch wint, terwijl je twee keer op achterstand komt, zegt het wel iets over het team als geheel."

ADO-uit

Komend weekend treedt Ajax in Den Haag aan tegen ADO. Een traditioneel lastige uitwedstrijd. "We moeten vooral scherp zijn", zegt Schuurs. "We hebben namelijk tegen FC Groningen en FC Twente kunnen zien dat wanneer we dat niet zijn, het ons duur kan komen te staan. Dat moeten we voorkomen. De rivaliteit tussen ADO Den Haag en Ajax zal anders zijn dan normaal, omdat er helemaal geen fans bij zijn. Maar voor onze eigen supporters willen we niets anders dan winnen. We willen tijdens de winterstop eerste staan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen