Mourinho verdedigt Bergwijn: "We doen het met z'n allen"

18 december 2020, 14:58

José Mourinho springt in de bres voor Steven Bergwijn, die na de topper tegen Liverpool op social media zware kritiek kreeg te verduren. De twee grote kansen die de Nederlandse aanvaller miste werden hem niet in dank afgenomen. 

Na de storm van kritiek besloot Bergwijn te beperken wie op zijn Instagram-foto's kan reageren. "Ik weet niet wat ik kan doen behalve de speler te laten weten dat we het altijd met z'n allen doen. Ik weet dat het bij sommige clubs de cultuur is om te zeggen: zij verloren, wij speelden gelijk en ik won. Dat is hier niet zo. Hier verliezen we, winnen we en spelen we samen gelijk. Hij kan op ons rekenen en wij op hem. Hij is een uitstekende prof en geeft alles voor het team", sprak Mourinho vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Leicester City.

Ondanks de concurrentie van onder meer Gareth Bale heeft Bergwijn op dit moment een basisplaats bij Tottenham Hotspur. Statistisch gezien draait hij geen geweldig seizoen: in de Premier League noteerde hij nog geen assist of doelpunt.

Tottenham Hotspur verloor woensdag de topper tegen Liverpool met 2-1. "We hadden de kansen en wisten hoe we ze pijn konden doen. Als je twee of drie kansen krijgt, dan moét je de wedstrijd killen. Ik denk dat zelfs een gelijkspel niet voor blijdschap had gezorgd, omdat we de wedstrijd hadden moeten winnen", zei Mourinho na afloop van de wedstrijd tegen Sky Sports.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen