Bayern boekt nettowinst van bijna tien miljoen ondanks corona

18 december 2020, 17:40   Bijgewerkt: 18 december 2020, 17:53

Bayern München heeft in het seizoen 2019/2020 een nettowinst geboekt van 9,8 miljoen euro. Dat is opmerkelijk, omdat Bayern net als elke voetbalclub veel last heeft gehad van de impact van de corona-uitbraak op de omzet. Voor het seizoen 2020/21 verwacht het echter wel een scherpe daling.

Op de clubwebsite licht voorzitter Karl-Heinz Rummenigge de cijfers toe. "De corona-pandemie heeft veel invloed gehad op de voetbalwereld in het seizoen 2019/2020. Vanzelfsprekend had dat ook invloed op FC Bayern. Zo hebben we sinds 8 maart geen publiek gehad in het stadion. In die context is de gegenereerde omzet en het feit dat we het afgelopen seizoen met winst zijn geëindigd zeer positief."

De positieve cijfers zijn uiteraard deels te danken aan de sportieve successen van de club, die vorig seizoen de Bundesliga, de DFB-Pokal en de Champions League won. Wel voegt vice-voorzitter Jan-Christian Dreesen toe dat de cijfers van het huidige seizoen een stuk negatiever kunnen zijn, wanneer er nog lang zonder publiek gespeeld moet worden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen