Brood is waakzaam, maar ziet kansen tegen koploper Ajax

18 december 2020, 18:23   Bijgewerkt: 18 december 2020, 18:39

Ruud Brood jaagt met zijn ADO Den Haag nog altijd op de tweede overwinning van het seizoen. Dit weekend zal dat tegen koploper Ajax opnieuw een zeer lastige opgave worden. Brood hoopt echter dat zijn ploeg zich strijdvaardig toont. "Wij moeten ons niet bij voorbaat neerleggen bij een nederlaag omdat de koploper toevallig langskomt", zei hij vrijdagmiddag op de persconferentie.

"We krijgen een tegenstander tegenover ons die het beste voetbal in de Eredivisie speelt, dat staat buiten kijf", citeerde Omroep West. "Ajax is heel technisch en voert een hoog tempo, daar moeten we op voorbereid zijn." Brood bevestigde al dat hij zijn ploeg aan zal passen aan de tegenstander. "Het zou dom zijn als ik dat niet doe, maar ik kijk ook naar onze eigen ploeg. Vorige week bracht ik ook een nuance aan tegen FC Emmen. Ik denk dat je je altijd moet aanpassen aan een grote tegenstander, maar je moet wel je eigen krachten blijven gebruiken."

Brood is waakzaam in aanloop naar het duel. "In voorgaande wedstrijden is ook gebleken dat Ajax al heel vroeg in de wedstrijd de boel kan beslissen. Wat ik van ADO verwacht is dat ze niet heel erg opkijken naar de tegenstander, maar dat ze er alles aan doen om de wedstrijd te willen kantelen. Wij moeten ons niet bij voorbaat neerleggen bij een nederlaag omdat de koploper toevallig langskomt."

De trainer weet dat het een lastige middag zal worden, maar acht zijn ploeg zeker niet kansloos. "Ik heb vaker met een minder team tegen Ajax resultaat gehaald, dus waarom zou het niet kunnen? Daarentegen hoor je mij ook geen toverwoorden noemen waaruit blijkt dat het makkelijk wordt, of dat er iets te halen valt. Je moet realistisch zijn en daar probeer ik de groep op voor te bereiden."

Zondagmiddag om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Den Haag. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen