Steijn sprak Van Hooijdonk: "Dat is uit de wereld"

18 december 2020 – De situatie rond NAC-aanvaller Sydney van Hooijdonk en trainer Maurice Steijn is uitgesproken. Dat vertelde de coach voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Volendam, waar de jonge spits opnieuw op de bank begint. Vorige week reageerde Steijn geïrriteerd toen werd gevraagd waarom hij Van Hooijdonk pas in de absolute slotfase liet invallen.

Steijn sprak Van Hooijdonk: "Dat is uit de wereld"

"Ik heb van de week uitgebreid met Sydney gesproken, omdat er natuurlijk een hoop commotie is geweest om die wissel", vertelde Steijn vrijdagavond aan FOX Sports. "Achteraf was het ook niet handig, in de 89e minuut. Dat heb ik hem ook uitgelegd. Mijn irritatie zat 'm met name in het commentaar en in het doorvragen, dat erop gezinspeeld werd dat er iets was en dat ik dit deed om hem te pesten of dat ik hem wilde vernederen. Niks van dat al", verzekerde hij.

"Ik heb hem van de week uitgelegd dat het ongelukkig was en dat we moeten zorgen dat met name de buitenwereld niet zorgt dat het iets persoonlijks gaat worden. Ik maak mijn keuzes op basis van wat ik zie. Daar mag iedereen wat van vinden, maar wij moeten ervoor zorgen dat we met z'n allen dicht bij elkaar blijven. Dat hebben we uitgesproken, dus dat is uit de wereld", aldus Steijn.

Lees ook: Steijn ruziet met verslaggever en breekt interview af

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd