Veelbesproken Van Hooijdonk helpt NAC aan zege in topper

18 december 2020 – NAC Breda heeft vrijdagavond goede zaken gedaan door de topper tegen FC Volendam met 3-0 te winnen. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor uitgerekend Sydney van Hooijdonk, afgelopen week veelbesproken nadat Maurice Steijn hem vorige week pas in de negentigste minuut liet invallen. Vandaag was de spits als invaller goed voor twee van de drie treffers. 

Veelbesproken Van Hooijdonk helpt NAC aan zege in topper

Het leek een logische vraag vorige week: waarom bracht trainer Maurice Steijn spits Sydney van Hooijdonk pas in de blessuretijd binnen de lijnen? De trainer reageerde na de wedstrijd echter geïrriteerd op die vraag, waarna hij vroeg het interview af te kappen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Volendam noemde hij de wissel 'onhandig' en vertelde hij dat het incident met Van Hooijdonk is uitgepraat. De twintigjarige spits begon opnieuw als invaller, maar viel dit keer al in de 65e minuut in, waarna hij het perfecte antwoord gaf op alles wat er afgelopen week over hem werd gezegd en geschreven. 

Van Hooijdonk kwam binnen de lijnen bij een 1-0 voorsprong, wat NAC met ietwat geluk voor elkaar had gekregen. Dat begon al in de eerste helft, waar FC Volendam recht had op een strafschop toen Samuele Mulattieri in de zestien neer werd gekegeld door doelman Roy Kortsmit. Jeroen Manschot wilde hier echter niets van weten. Na rust viel de bal wel binnen aan de andere kant, door een van richting veranderd schot van Mounir El Allouchi: 1-0 voor NAC. 

En toen was daar Van Hooijdonk, die na het incident van vorige week nu 25 minuten mee mocht doen. Hij stond nog geen vier minuten op het veld toen hij de score voor NAC verdubbelde. Daar bleef het niet bij, want toen de thuisploeg in de 76e minuut een strafschop verdiende, ging hij erachter staan. Hij faalde niet en schoot zijn tweede goal in tien minuten binnen. Een kleine tien minuten voor tijd kreeg Volendam nog kans om iets terug te doen, nadat Manschot de bal na een overtreding op Francesco Antonucci nu wel op de stip legde. Boy Deul ging achter de bal staan, maar zijn inzet ketste via de lat terug. Een scrimmage volgde, waarbij ook een verdediger van NAC de bal nog op de eigen lat knalde, maar hij wilde er niet in voor Volendam. Het bleef 3-0, waarmee NAC naar de vierde plek op de ranglijst stijgt. Daarmee klimt het over FC Volendam, dat nu zesde staat in de Eerste Divisie.

Andere uitslag:
FC Den Bosch - FC Eindhoven 1-1

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd