Van Hooijdonk: "Voelde dat er iets moois ging gebeuren"

18 december 2020 – Sydney van Hooijdonk heeft met twee doelpunten tegen FC Volendam als invaller het juiste antwoord gegeven op de vele berichten die er afgelopen tijd over hem verschenen. Vorige week liet trainer Maurice Steijn hem in blessuretijd invallen, maar vandaag kreeg hij 25 minuten speeltijd. "Ik zei al van tevoren: 'er gaat iets moois gebeuren vandaag'. Dat gevoel is uitgekomen: twee goals is wel mooi."

Van Hooijdonk: "Voelde dat er iets moois ging gebeuren"

De eerste treffer was een van richting veranderde voorzet, die Van Hooijdonk na afloop omschreef als een 'heel rare goal'. Even later ging de spits achter een strafschop staan, na enige onenigheid met Mounir El Allouchi. "Mounir zou hem nemen, omdat Mario (Bilate, red.) een keer had gemist", vertelde de doelpuntenmaker na afloop aan FOX Sports. Het is prima dat zij dat afspreken, maar ik zei ook tegen Mounir: 'ik ben de penaltynemer, ik heb er vier genomen en vier gescoord, dus het lijkt me normaal dat ik hem neem'. Zo'n discussie is niet ideaal, maar Mounir wil ook graag scoren. Hij pakte zijn goaltje ook (de openingstreffer, red.)."

Door zijn rol als bankzitter is Van Hooijdonk een van de meest besproken mensen bij NAC, zo merkt hij zelf ook. "Elke dag zie ik weer een artikeltje over mezelf. Iedereen wordt er moe van: het gaat telkens over Sydney van Hooijdonk. Daar word ik zelf ook moe van. Het mag ook wel eens niet over mij gaan. Soms is dat wel irritant. Als het dan over mij gaat, wil ik dat het gaat over doelpunten."

Lees ook: Veelbesproken Van Hooijdonk helpt NAC aan zege in topper

Zo las Van Hooijdonk ook over de vermeende interesse van FC Emmen. "Ik denk dat elke speler het leuk vindt om te horen dat er interesse is, maar ik doe gewoon m'n ding. Ik ga een weekje ontspannen, trainen, rusten en dan hoor ik het allemaal wel. Ik heb ook tegen m'n vader gezegd: 'je moet niet elke keer zeggen wat er speelt, alleen als het echt concreet is'. Ik wil gewoon focussen, want ik merk ook wel: soms zit je met gedachte ergens anders. Dat wil ik ten koste van alles voorkomen."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd