Lek nog niet boven: BVB onderuit tegen Union Berlin

18 december 2020, 22:23

Het lek is altijd niet boven bij Borussia Dortmund. Drie dagen nadat het eerste duel zonder de ontslagen trainer Lucien Favre werd gewonnen, ging de ploeg onderuit bij Union Berlin. Toptalent Youssoufa Moukoko kroonde zich tot jongste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga, maar ook hij kon daarmee een 2-1 nederlaag niet voorkomen.

Het ontslag van trainer Lucien Favre leek een goed effect te hebben op de ploeg uit Dortmund. Tegen Werder Bremen werd er eerder deze week eindelijk weer eens een Bundesliga wedstrijd gewonnen (1-2). Dat moest vandaag een goed vervolg krijgen tegen Union Berlin, de nummer vijf van de competitie. Dortmund was gewaarschuwd, want vorige week beet Bayern München zich nog stuk op de club uit de hoofdstad.

Borussia Dortmund kwam na rust dan ook op achterstand, maar werd enkele minuten later op gelijke hoogte gebracht door Youssoufa Moukoko. De pas zestienjarige spits kan mede door de blessure van Erling Haaland op veel speeltijd rekenen en betaalde dat vandaag uit met een heerlijke knal. Hij schoot zichzelf daarmee de recordboeken in en werd met zijn 16 jaar en 28 dagen de jongste doelpuntenmaker in de Bundesliga ooit.

Het bleek niet genoeg voor een punt, want Marvin Friedrich zette de thuisploeg in de 78e minuut opnieuw op voorsprong. Dit keer hadden Die Borussen geen antwoord. Het bleef 2-1, waardoor BVB de aansluiting op de top drie - bestaande uit het Bayer Leverkussen van Peter Bosz, Bayern München en RB Leipzig - voorlopig kwijt is. Union Berlin komt op de vijfde plaats en nadert Dortmund nu op één punt.