Jonk baalt van Manschot: "Ontzettend bepalend"

19 december 2020, 08:41

Het zat FC Volendam vrijdag niet mee tegen NAC Breda. De Noord-Hollanders hadden in de eerste helft een strafschop moeten krijgen na een overtreding van keeper Roy Kortsmit op Samuele Mulattieri, maar arbiter Jeroen Manschot zag er niets in. Achteraf bood hij zijn excuses aan, maar Wim Jonk besefte dat hij op die manier bijdroeg aan de 3-0 nederlaag.

Bij 0-0 had Volendam met die penalty een kans kunnen krijgen op 0-1. "Zo'n situatie is wel ontzettend bepalend. Volgens mij was er geen enkele discussie wel of geen penalty", zei trainer Jonk na afloop tegen NH Sport. "Een scheidsrechter wil ook een tien scoren, maar dit was een grote fout. Hij heeft het in de rust ook teruggezien en zijn excuses aangeboden, maar ja daar kopen wij niks voor. Anders sta je voor bij NAC en ga je anders de tweede helft in."

Voor Volendam kwam er zodoende een einde aan dertien ongeslagen duels. In de tweede helft kreeg het namelijk drie goals tegen. Captain Boy Deul had respect voor het feit dat Manschot zijn excuses aanbood. "Ik vind dat wel goed dat hij dat doet. Hij erkent zijn fout. We zijn allemaal mensen. Jammer genoeg gebeurt het bij ons." De routinier zag echter ook dingen fout gaan bij zijn ploeg. "Wij laten het ook gebeuren en geven bij de 1-0 onnodig die vrije trap weg."

Lees ookManschot eerlijk: "Ik beoordeel het gewoon compleet verkeerd"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen