Weghorst in vorm, maar niet bij Oranje: "Baalde er wel van"

19 december 2020, 09:36

Het loopt dit seizoen als een trein bij Wout Weghorst in de Bundesliga. De spits van VfL Wolfsburg staat na zestien wedstrijden als op elf doelpunten in de Duitse competitie en voelt zich sterker dan ooit. Dat hij onder Frank de Boer nog niet bij Oranje werd gehaald, doet hem zodoende pijn.

De 28-jarige aanvaller heeft nieuwe stappen gezet buiten de lijnen om in het veld te schitteren. "Dit jaar heb ik weer wat nieuwe mensen aan mijn eigen specialistenteam kunnen toevoegen. Dat was een volgende stap richting het perfectionisme zoals ik dat in mijn hoofd heb. Dan moet je ook denken aan het mentale vlak", legt hij uit aan De Telegraaf. "Sinds een half jaar werk ik samen met een coach die zich focust op het onderbewustzijn van de mens. Met hem wil ik naar de laatste fase van wat ik versta onder absoluut mentaal sterk zijn. Natuurlijk ben ik wie ik ben en dat verandert nooit helemaal, maar ik voel me wel veel zelfverzekerder en stabieler dan voorheen. Het is meer willen in plaats van moeten geworden. Dat geeft rust."

Hij gaat naar eigen zeggen nu beter om met een gemiste kans of een mindere wedstrijd. "Vooral het omschakelen van werk naar privé gaat me nu veel makkelijker af. Vroeger nam ik nog weleens dingen mee naar huis, bijvoorbeeld als er iets vervelends was gebeurd binnen de club. Nu doe ik dat niet meer. Ja, tot aan de voordeur. Maar dan laat ik het los. Dat doet niks af aan de ambities die ik nog heb op sportief vlak. Ik heb vooral beter leren relativeren."

Wat hem echter wel dwarszit, is dat hij onder De Boer nog niet bij Oranje is gehaald. En dat terwijl hij toch weer gedeeld derde staat op de topscorerslijst van de Duitse competitie. "Ook daarvoor geldt: dat doet echt wel wat met je. Voor mij was het elke keer een enorme teleurstelling als ik er niet bij zat. De laatste keer speelde Oranje met Luuk de Jong als diepe spits en dacht ik: dat vergroot misschien mijn kansen als stand-in. Maar ik hoorde helemaal niets. Daar baalde ik best wel van. Ik heb tegen mezelf gezegd én erop getraind om me niet meer te laten teleurstellen hierdoor."

Weghorst weet dat hij puur qua statistieken bij de absolute topspitsen hoort. "Ga maar kijken welke Nederlandse spitsen het de afgelopen drie jaar beter dan ik hebben gedaan in Europese topcompetities. Meer kan ik niet doen. Het spel dat ik vertoon, is het enige antwoord dat ik kan geven. Uiteindelijk zal ik zo maximaal mogelijk presteren als de spits die ik ben en ik denk dat die zeker wat kan toevoegen aan de prachtige groep die het Nederlands elftal op dit moment is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen