Ook Stevens verliest met Schalke; puntenverlies voor Leipzig

19 december 2020, 17:25

Ook Huub Stevens is er nog niet in geslaagd om het tij te keren bij Schalke 04. In zijn eerste wedstrijd als interim-trainer hield zijn ploeg Arminia Bielefeld lang op 0-0, maar bracht spits Fabian Klos de bezoekers in de 53e minuut toch op voorsprong. Schalke is nog altijd op zoek naar de eerste overwinning sinds 17 januari, meer dan elf maanden geleden.

"Een overwinning is het beste medicijn", was Stevens duidelijk toen hij deze week gepresenteerd werd als tijdelijke vervanger van de ontslagen Manuel Baum. Hij zou Schalke de komende twee wedstrijden leiden. "We moeten de hoofden leegmaken. Dat zal niet makkelijk worden, maar ik heb wat ideeën over hoe we dat samen kunnen bereiken."

Een sprankje hoop dus voor Schalke, maar dat werd aan het begin van de tweede helft aan flarden geschoten door Klos. Arminia Bielefeld, dat net als Schalke tegen degradatie strijdt in de Bundesliga, won zo met 0-1. Voor beide ploegen zit het Bundesliga-jaar er nu op; Schalke treedt dinsdag nog wel in de DFB-Pokal aan tegen amateurclub SSV Ulm. Opnieuw staat Stevens dan aan het roer.

RB Leipzig - 1. FC Köln 0-0

In een ander Bundesliga-affiche wist RB Leipzig niet te winnen van FC Köln. Waar het Bayer Leverkusen van Peter Bosz eerder deze week nog met 0-4 won van de laagvlieger (vijftiende plaats), kwam de formatie van Julian Nagelsmann - dat de geblesseerde Justin Kluivert moest missen - niet tot scoren. Amadou Haidara leek al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer gemaakt te hebben, maar zag de VAR zijn doelpunt afkeuren.

Het gelijkspel is goed nieuws voor Peter Bosz. Zijn Bayer Leverkusen, dat nog altijd aan kop gaat in de Bundesliga, kan zo vanavond niet van één, maar van twee concurrenten afstand nemen. Dan moet het wel winnen van Bayern München. De Duitse topper begint om 18.30 uur.