Manchester City in top vijf na zege op Southampton

19 december 2020, 17:56

Manchester City is langzaam maar zeker weer op in de Premier League. Daarin deed het vanmiddag goede zaken door het uitstekend presterende Southampton met 0-1 te verslaan. Raheem Sterling maakte al vroeg in de wedstrijd de enige treffer, waardoor City zich in de top vijf van de Premier League meldt.

Uit een counter in de zestiende minuut van de wedstrijd werd de bal goed meegenomen door Kevin de Bruyne. Hij combineerde, gaf de bal strak voor en stelde zo Sterling in de gelegenheid om een vroege openingstreffer te maken. Zo nam City de leiding tegen Southampton, wat in het huidige seizoen helemaal geen vanzelfsprekendheid is. The Saints presteren uitstekend en begonnen als nummer drie aan de wedstrijd, waar de topclub uit Manchester dat als nummer negen deed.

Toch bleek City in het onderlinge duel te sterk. Vooral na rust kwam Southampton nauwelijks meer in het stuk voor en waren de grootste kansen, waarvan er zeker een paar hadden moeten zitten, voor onder meer Bernardo Silva, Kevin de Bruyne en opnieuw Sterling. Een tweede treffer kwam er echter niet meer, waar ook een gelijkmaker er niet in zat. Manchester City won met 0-1 en veroverde zo plek vijf in de Premier League. Wel komen achtervolgers Everton, Manchester United, Chelsea en West Ham United later nog in actie.