Barça blijft steken op gelijkspel tegen Valencia

19 december 2020, 18:17

FC Barcelona heeft zich in een spannend duel niet voorbij Valencia weten te knokken. De ploeg van Ronald Koeman zette een achterstand om in een voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Barça blijft daarmee voorlopig vijfde in La Liga.

Barcelona draait vooralsnog geen geweldig seizoen, maar dat gold ook voor de tegenstander. Valencia begon het duel als de nummer dertien van La Liga. Bovendien had het eerder deze week nog een verlenging nodig om in de Copa del Rey te winnen van amateurclub Terrassa. Dit terwijl Barça na de 2-1 overwinning in de topper tegen Real Sociedad gewoon een week rust had. Wel begonnen de Catalanen zonder Frenkie de Jong in de basis. Hij kampte met lichte fysieke klachten.

Hoewel het weer iets beter leek te gaan met Barça, was het Mouctar Diakhaby die na een half uur spelen de score opende namens Valencia. Op slag van rust kon de ploeg van Koeman in een hectische slotfase gelijk maken. Dat gebeurde via een strafschop, waarbij José Gayà rood kreeg, maar deze door de VAR teruggedraaid zag worden. De penalty zelf was minstens zo rommelig. Lionel Messi miste, de bal kwam in de kluts en via het been van een verdediger alsnog bij de Argentijn terecht, die vervolgens wel binnen kopte. Het was niet de mooiste, maar wel een heel bijzondere goal voor Messi. Het was zijn 643e treffer voor Barcelona, waarmee hij recordaantal doelpunten voor één club van Pelé evenaarde.

Na rust - Frenkie de Jong was inmiddels ingebracht voor Sergio Busquets - was het Ronald Araujo die Barcelona met een prachtige volley op 2-1 zette. De ommekeer, zo leek, maar ook dit doelpunt werd teniet gedaan. Maxi Gómez kwam bij een voorzet van Gayà uitstekend voor zijn man en zette Valencia weer op gelijke hoogte. Beide ploegen kregen de kansen om toch de overwinning te pakken, maar in de slotfase besloten de bezoekers genoegen te nemen met een punt. Dat lukte, want ook Barcelona kwam niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde in 2-2.