Lewandowski maakt in slotfase het verschil tegen Leverkusen

19 december 2020, 20:39

Robert Lewandowski heeft zaterdagavond maar weer eens laten zien waarom hij deze week werd uitgeroepen tot FIFA's Best Player. Zijn Bayern München won de topper tegen het Bayer Leverkussen van Peter Bosz, waarin de Pool het absolute verschil maakte. Diep in blessuretijd schoot hij Der Rekordmeister langs Leverkusen terug naar de koppositie in de Bundesliga.

Zo'n uur voor de topper tussen Leverkusen en Bayern klonk het laatste fluitsignaal bij RB Leipzig tegen FC Köln: 0-0. De belangen in de topper van vanavond werden nog maar eens aangescherpt: wie won, deed zeer goede zaken. Het was Bayer Leverkusen dat het best uit de startblokken schoot. Met een fantastische volley schoot Patrik Schick na een klein kwartier spelen zijn ploeg op voorsprong. Diezelfde Schick leek de score een kwartier later ook te verdubbelen, maar de VAR had de spits buitenspel zien staan.

Aan de andere kant viel de gelijkmaker wel. Uiteraard was het Robert Lewandowski - twee dagen eerder nog uitgeroepen tot FIFA's Best Player, boven Cristiano Ronaldo en Lionel Messi - die met het hoofd voor de Bayern-treffer tekende. Bij rust stond het weer gelijk. In de slotfase was Jamal Musiala namens Der Rekordmeister nog dicht bij de winnende treffer, maar de invaller raakte de paal. Een gelijkspel leek het eindresultaat, tot diep in blessuretijd Lewandowski zich opnieuw liet gelden. Hij ontving de bal van Joshua Kimmich, legde 'm voor zijn rechter en passeerde via een verdediger opnieuw doelman Lukas Hradecky. Het eindsignaal volgde kort erna, waardoor Leverkusen de late 1-2 niet meer te boven kon komen.

Leverkusen is met de nederlaag van de koppositie afgestoten. Bayern München is de nieuwe nummer één met dertig punten, Die Werkself volgen met 28, evenveel als RB Leipzig. Vooralsnog gaat het bovenin tussen die drie ploegen; het gat tussen Leipzig en nummer vier Borussia Dortmund bedraagt zes punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen