FC Twente boekt soevereine zege op VVV-Venlo

19 december 2020, 20:51

FC Twente heeft zaterdagavond zonder al te veel problemen de zevende zege van het seizoen geboekt. Het had geen kind aan laagvlieger VVV-Venlo, maar verzuimde na de goal van Danilo in de eerste helft verder afstand te nemen. In het tweede bedrijf kwam het via een fraaie treffer van Luka Ilic op 0-2, waarna Evert Linthorst de aansluitingstreffer nog maakte. Een Venloos slotoffensief bleef uit en Twente hield eenvoudig stand.

VVV-Venlo – FC Twente was het duel tussen de nummers vijftien en zes. Het verschil op de ranglijst: twaalf punten. Er is één bijzondere overeenkomst tussen deze twee teams: ze hebben beide de topscorer van de Eredivisie in de gelederen. Giorgos Giakoumakis (VVV) en Danilo (Twente) voeren het topscoordersklassement aan. Beide aanvallers vonden tot nu toe tien keer het net. Giakoumakis was verantwoordelijk voor 10 van de 18 doelpunten en collega Danilo voor 10 van de 24 doelpunten.

Na de afgekeurde Venlose treffer was VVV inmiddels ver terug gevallen. Twente nam de regie over en domineerde eigenlijk de gehele eerste helft. Eerst was er de kans voor Jason Oosterwolde. De verdediger knalde op de vuisten van Thorsten Kirschbaum waarna Tyronne Ebuehi in de rebound hard over het doel schoot. Het was het begin van een zeer aanvallende fase van Twente. Vlak na de kansen van Oosterwolde en Ebuehi waren Queensy Menig (schot) en Gonzalo Pleguezuelo (kopbal in de rebound) dichtbij de 0-2. VVV stelde daar weinig tot niets tegenover en mocht van geluk spreken dat het met slechts één tegendoelpunt de rust haalde. Vlak voor de thee raakte IIlic namelijk nog de lat en was Menig dichtbij een goal met een hard schot.

VVV-trainer Hans de Koning had wat te bespreken in de kleedkamer, maar veel effect leek dat niet te hebben. Het spelbeeld van de eerste helft leek zich in de tweede helft te gaan herhalen. Het enige verschil was dat Twente wat gas terugnam. Het bleef daarentegen nog altijd de bovenliggende partij en drukte dat uiteindelijk ook uit in de score. Bij de eerste kans van de tweede helft was het meteen raak. Na balverlies van Christian Kum pikte Ilic de bal op. Hij keek, aarzelde niet en schoot raak met een fraai schot: 0-2.

Door de overwinning blijft Twente op de zesde plaats. Het komt op een totaal van 24 punten uit 13 wedstrijden. Voor VVV blijft het een pover seizoen. Het staat door de nederlaag nog wel vijftiende maar concurrenten ADO Den Haag en Willem II komen dit weekeinde nog in actie.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6; Tobias Pachonik 5.5, Steffen Schäfer 5.5, Christian Kum 5, Lukas Schmitz 5.5 (81. Stan van Dijck -); Evert Linthorst 6, Danny Post 6, Vito van Crooy 6; Joshua John 6 (46. Zinédine Machach 5.5), Giorgos Giakoumakis 6, Jafar Arias 5

FC Twente: Joël Drommel 6.5; Tyronne Ebuehi 6.5, Gonzalo Pleguezuelo 6.5, Kik Pierie 6.5, Jayden Oosterwolde 6.5; Wout Brama 6.5, Godfried Roemeratoe 6.5, Luka Ilic 7.5 (86. Dario Dumic -); Vaclav Cerny 7 (90+1. Halil Dervisoglu -), Danilo 7.5 (88. Alexander Jeremejeff -), Queensy Menig 7

Man of the match: Luka Ilic

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen