Real Sociedad verrassend onderuit; Villarreal wint

19 december 2020, 21:27

Real Sociedad lijkt de goede vorm van het begin van het seizoen kwijt te zijn. Vorige week verloor het nog van topclub FC Barcelona, maar vandaag was ook laagvlieger Levante met 2-1 te sterk. De laatste overwinning van Sociedad in La Liga dateert alweer van 22 november, zes wedstrijden geleden.

Op 22 november won Sociedad met 0-1 van Cadiz. Het enige doelpunt werd toen gemaakt door voormalig Willem II-spits Alexander Isak. Sinds toen scoorde hij echter niet meer. Tot vandaag dan, want de openingstreffer kwam van zijn voet. Met een van richting veranderde vrije trap zette hij Sociedad na 22 minuten op 0-1. Daarna ging het echter bergafwaarts met de nummer twee van Spanje. Marti Roger had een snel antwoord op de openingstreffer en zette Levante enkele minuten later alweer op gelijke hoogte. Lang bleef het ook gelijk, tot drie minuten voor tijd invaller Jorge de Frutos de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg besliste: 2-1.

Real Sociedad staat nog altijd tweede, maar zag koploper Atlético eerder vandaag wel winnen. De Madrilenen staan op 29 punten, drie meer dan Sociedad, en hebben drie wedstrijden minder gespeeld. Sociedad zal dus vooral omlaag moeten kijken. Daar treft het Real Madrid, dat eveneens 26 punten heeft en morgen in actie komt tegen Eibar. Nog een plekje lager staat Villarreal, dat op één punt nadert nadat het zelf vanavond met 1-3 won van een tienkoppig Osasuna. Gerard Moreno (2) en Fer Nino maakten daar de doelpunten.