Droomstart PSV leidt tamelijk simpele zege op RKC Waalwijk in

19 december 2020, 22:01   Bijgewerkt: 19 december 2020, 22:11

Door twee keer te scoren in het eerste kwartier heeft PSV een makkelijke avond gehad bij RKC Waalwijk: 1-4. De naaste achtervolger van Ajax kwam na elf minuten op voorsprong door Cody Gakpo en leidde snel daarna met 0-2 door toedoen van Mohamed Ihattaren. RKC had in die eerste minuten nog op de lat geschoten, maar kwam er in het vervolg nauwelijks meer aan te pas. Finn Stokkers zette nog wel de verdiende 1-3 op het scorebord, maar kort daarna bracht Noni Madueke de eindstand op 1-4.

PSV en RKC draaiden de laatste weken goed. RKC greep zes punten uit de laatste drie duels, PSV pakte er zeven. Toch ging dat bij de Eindhovenaren niet bepaald makkelijk: het boekte een benauwde zege op Sparta (1-0), speelde op het nippertje gelijk bij sc Heerenveen (2-2) en haalde op het tandvlees drie punten binnen tegen FC Utrecht (2-1). Een wat simpelere overwinning voor het team van Roger Schmidt was daarom meer dan welkom.

Al snel in het duel werd duidelijk dat RKC het PSV zo makkelijk niet wilde maken. De Waalwijkers kleunden erin, vochten voor elke meter en kregen ook een enorme kans. Anas Tahiri raakte met zijn inzet de lat. Die pech was symbolisch voor RKC in het openingskwartier, want ondanks de strijd ging het in die vijftien minuten helemaal mis. Al na vijf minuten moest Ola John de strijd staken, en tien minuten later stond het opeens 0-2 voor PSV.

In het vervolg van de eerste helft bleef RKC hard werken om het PSV moeilijk te maken, maar daar raakte PSV niet van in de war. Verder dan een volley van Paul Quasten (over) en een kopballetje van Touba kwamen de Waalwijkers niet. PSV ging dus zeer comfortabel met 0-2 de rust in, al had de score nog groter kunnen zijn. Ihattaren schoot even na zijn eerste treffer nog op de paal, waarna de reboundgoal van Donyell Malen werd afgekeurd wegens buitenspel.

Daarmee was de wedstrijd beslist, RKC wist ook wel dat het tegen dit sterke PSV niet drie keer zou gaan scoren. Toch had het wellicht nog anders kunnen lopen, als RKC zelf een strafschop had gehad bij een stand van 0-2. Jordan Teze maakte overduidelijk hands toen een schot van Richard van der Venne via zijn voet tegen zijn arm aan kwam. Blom zag het en wuifde het weg en dus kwam de strafschop er niet.

Daarom richtte RKC zich vanaf de 0-3 van Dumfries meer op schade beperken en heel blijven. Dat lukte behoorlijk, ook omdat PSV de voet van het gaspedaal haalde. Dat leidde in de slotfase zelfs nog tot de 1-3: Stokkers vertrok van randje buitenspel en knalde de bal langs Yvon Mvogo. RKC had daarmee nog de verdiende treffer te pakken, maar die werd diep in blessuretijd teniet gedaan door invaller Noni Madueke. PSV pakte daarom zoals verwacht de drie punten en kwam daarmee in punten gelijk met Ajax, dat zondag op bezoek gaat bij ADO Den Haag.

Opstellingen en beoordelingen*:

RKC Waalwijk: Kostas Lamprou 5, Saïd Bakkari 5 (72. Juriën Gaari -), Melle Meulensteen 4.5, Ahmed Touba 4, Paul Quasten 5.5 (61. Thierry Lutonda 6), Vurnon Anita 5.5 (61. Ayman Azhil 6), Anas Tahiri 5.5, Cyril Ngonge 5, Richard van der Venne 6 (72. Sylla Sow -), Ola John - (4. Lennerd Daneels 4.5), Finn Stokkers 6.

PSV: Yvon Mvogo 4.5, Denzel Dumfries 6.5, Jordan Teze 6, Olivier Boscagli 6, Philpp Max 5 (90+4. Fredrik Oppegard -), Ibrahim Sangaré 5 (89. Jorrit Hendrix -), Pablo Rosario 6.5, Mario Götze 7 (89. Adrian Fein -), Mohamed Ihattaren 7.5, Cody Gakpo 7.5 (67. Noni Madueke 6.5), Donyell Malen 6 (67. Joël Piroe 5.5).

Man of the match: Mohamed Ihattaren

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen