FC Utrecht lijdt ondanks goed voetbal wéér puntverlies

19 december 2020, 23:06   Bijgewerkt: 20 december 2020, 09:45

FC Utrecht heeft zaterdag teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. Vroeg in de tweede helft viel via Mimoun Mahi de verdiende 1-0 binnen, maar na enkele goede aanvallen zette Sebastian Polter Fortuna weer op gelijke hoogte. Pogingen van de Domstedelingen om een winnende treffer te creëren liepen op niks uit.

FC Utrecht had de laatste zes competitiewedstrijden niet gewonnen, en ook het bekerduel tegen Ajax mondde uiteindelijk uit in een teleurstelling. Omdat Maarten Paes in die wedstrijd met een hersenschudding uitviel, maakte Eric Oelschlägel vandaag zijn competitiedebuut in een wedstrijd die hoe dan ook gewonnen moest worden. De tegenstander van was Fortuna Sittard, dat juist in een opwaartse spiraal zat. De laatste twee wedstrijden werden namelijk gewonnen, waardoor Fortuna inmiddels uit de degradatiezone was. Met een overwinning kon de ploeg van Sjors Ultee in punten gelijk komen met de Domstedelingen.

Dit scenario leek in de beginfase van de wedstrijd echter ver weg. FC Utrecht was oppermachtig en kreeg vele kansen om al vroeg in de eerste helft op voorsprong te komen. De Domstedelingen probeerden Fortuna te omsingelen, en kwamen veelvuldig in balbezit in het strafschopgebied van de tegenstander. Er ontstonden dan ook enkele grote kansen, onder meer voor Mahi en Justin Hoogma, maar zij hadden niet de rust om de bal binnen de palen te schieten. Fortuna kwam er slechts enkele malen uit en werd nauwelijks gevaarlijk. Vaak leed de ploeg nog voor de middellijn balverlies, maar hier wist Utrecht niet van te profiteren.

In de tweede helft leek het vuur bij Utrecht weer enigszins teruggekeerd, al bleef de ploeg van René Hake slordig. Slordig was Mahi echter niet toen hij na 50 minuten uit een corner de 1-0 binnenkopte. Daarmee leek de ban voor Utrecht, dat dit seizoen erg moeizaam scoort, eindelijk gebroken, en moest Fortuna Sittard op zoek naar een tegentreffer. Dit resulteerde in meer ruimtes op het middenveld, waarmee de ploeg uit Sittard zichzelf in de kaart leek te spelen. Toch was het Fortuna dat het meeste aanviel en uiteindelijk de 1-1 maakte via een kopbal van Sebastian Polter.

Opstellingen en beoordelingen:

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 6,5; Django Warmerdam 6, Justin Hoogma 5,5, Tommy St. Jago 6,5, Mark van der Maarel 6 (80. Giovanni Troupée -); Bart Ramselaar 6 (69. Eljero Elia 5), Joris van Overeem 5,5 (80. Othman Boussaid -), Sander van de Streek 5; Moussa Sylla 5 (69. Adrián Dalmau 5,5), Mimoun Mahi 7, Gyrano Kerk 6.

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 6; George Cox 5,5 , Roel Janssen 5,5, Ben Rienstra 5,5, Martin Angha 6; Tesfaldet Tekie 5,5, Zian Flemming 5,5, Mats Seuntjens 5; Emil Hansson 5 (74. Jorrit Smeets -), Sebastian Polter 5,5, Lisandro Semedo 6.

Man of the match: Mimoun Mahi

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen