Ihattaren straalt weer: "Ik geniet en lach, voel me weer de oude"

20 december 2020, 11:17

Mohamed Ihattaren glunderde van oor tot oor toen hij zaterdagavond na afloop van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en PSV de pers te woord stond. De achttienjarige middenvelder had ook alle reden om blij te zijn, want met een fraai doelpunt droeg hij bij aan de 1-4 zege. De moeilijke periode lijkt hij definitief te hebben afgesloten.

Met een venijnig schot in de verre hoek maakte Ihattaren na een kwartier de 0-2 in het Mandemakers Stadion. "De back dacht misschien dat ik op Philipp zou passen. Ik kreeg ruimte en bedacht me niet om uit te halen. Ik ben er heel erg blij mee en ook dat ik weer de hele wedstrijd volle bak kan geven. Die lijn wil ik nu doortrekken. Ik voel me fit en blij en je ziet dat we elkaar in het team steeds beter aanvoelen", zei de doelpuntenmaker tegen het Eindhovens Dagblad.

Ihattaren was vorige week tegen FC Utrecht (2-1) ook al trefzeker en lijkt definitief uit een diep dal te zijn geklommen. "Het was een zwarte periode, maar ik ben erdoor", aldus Ihattaren, die het na het overlijden van zijn vader vorig jaar heel moeilijk had. "Ik heb vijf broers en een moeder die me heel erg hebben geholpen en ben God dankbaar dat ik hen heb. Maar ook de trainer en eigenlijk de hele staf hebben een belangrijke rol gespeeld. Dat ga ik echt niet meer vergeten. De hulp en de tijd ze me hebben gegeven. En de hulp die ik nog steeds krijg. Het heeft ervoor gezorgd dat ik weer de Mo van vorig jaar ben. Ik ben echt heel happy nu."

"Wat er nu allemaal is gebeurd, is voor mijn ontwikkeling goed geweest", ging hij verder. "Als je achttien bent, mag je ook fouten maken. Ik ben blij dat het nu allemaal is gebeurd en niet op m'n 24ste. Ik ben wakker geworden, mentaal sterk geweest en blij dat ik een familie heb die sterk is. Ik geniet en lach, voel me weer de oude", zei Ihattaren, die nog tot medio 2022 vastligt in Eindhoven.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen