Buijs kan wel lachen om actie van Poldervaart, KNVB niet

20 december 2020 – In de slotfase van de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Groningen vestigde Adrie Poldervaart de aandacht op zich door het trainersvak te verlaten en naar de andere kant van het veld te lopen om vanaf daar zijn spelers te coachen. Een steward wees de assistent-trainer erop dat hij geen mondkapje droeg en stuurde hem terug naar de dug-out. Hoofdtrainer Danny Buijs kan wel lachen om de actie van Poldervaart, de KNVB is er minder blij mee.

Buijs kan wel lachen om actie van Poldervaart, KNVB niet

FC Groningen boekte zaterdagavond een 2-3 zege, maar logischerwijs ging het na afloop van de wedstrijd niet alleen over wat er binnen de lijnen was gebeurd. "De hoofdcoach moet te allen tijde het grootste deel van de wedstrijd coachen vanuit het coachvak. De assistent mag wel aanwijzingen geven, maar moet wel in zijn vak blijven. Dit kan niet de bedoeling zijn", aldus een woordvoerder van de KNVB tegen De Telegraaf.

De Nederlandse voetbalbond baalt van de actie van de assistent-trainer. "Het kan niet zo zijn dat er op zo'n manier gebruik kan worden gemaakt van de lege stadions. Daarnaast hebben we al contact gehad met FC Groningen. Zij hebben hun excuses aangeboden", gaat de woordvoerder verder. Dat Poldervaart niet werd teruggefloten door de arbitrage vindt de KNVB niet vreemd. "De arbitrage is natuurlijk bezig met wat er op het veld gebeurt, en Poldervaart stond achter de boarding."

Buijs geeft voor de camera van FOX Sports aan dat het niet een afgesproken actie was. "Hij zei op een gegeven moment tegen mij: ik loop even naar de overkant. Ik zei: dat moet je zelf weten. Ik denk dat hij iets tegen iemand wilde zeggen", lacht de trainer terwijl hij de beelden terugkijkt. "Ik ben met de wedstrijd bezig, wat de gasten op de bank doen moeten ze zelf weten."

gerelateerd