Rentree Van Ginkel komt dichterbij: "We hebben alle geduld"

20 december 2020, 09:57

De rentree van Marco van Ginkel komt steeds dichterbij. De 28-jarige middenvelder van PSV is zover in zijn revalidatie dat hij met de groep traint. Op Roger Schmidt maakt hij vooralsnog een uitstekende indruk. De trainer is benieuwd naar zijn 'bonus', maar legt hem geen enkele druk op.

Van Ginkel keerde deze zomer op huurbasis terug op PSV, maar is dit seizoen nog niet in actie gekomen. Zijn laatste wedstrijd dateert alweer van 6 mei 2018. Na een slepende knieblessure nadert Van Ginkel nu zijn rentree. "Mijn eerste indruk? Die is heel goed", zegt Schmidt tegen De Telegraaf. "Hij heeft een goede mentaliteit, goede passing en is erg goed met en zonder bal. Een complete speler."

De trainer van PSV is lovend over de instelling van Van Ginkel. "Tijdens zijn revalidatie heeft hij alles gedaan wat hij zou kunnen doen. Hij kan in de gym oefeningen doen die geen ander kan. Maar dat betekent nog niet dat je gelijk weer volle bak kan voetballen natuurlijk. Hij heeft nu een aantal dagen met het team getraind en het is afwachten hoe zijn knie daarop reageert. Hopelijk blijft een reactie uit en kunnen we de volgende stap maken."

Fysiek is Van Ginkel in goede vorm, stelt Schmidt. "En als hij de groepstrainingen aankan, zien we hem hopelijk ook snel in wedstrijden. We hadden vanaf het begin al verwacht dat hij voor kerstmis niet zou spelen. Het is niet makkelijk als je er meer dan twee jaar uit bent geweest. We hebben alle geduld, nemen geen risico's. We leggen echt geen enkele druk op hem."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen