SC Cambuur stoomt door met overwinning op Woudestein

20 december 2020, 14:09

SC Cambuur heeft zondagmiddag de koppositie in de Eerste Divisie verstevigd door Excelsior met 0-1 te verslaan. Robert Mühren maakte met een fraaie kopbal het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de zege staan de Leeuwarders in elk geval een dag zes punten los van nummer twee Almere City.

SC Cambuur werd midweeks in de KNVB Beker uitgeschakeld door Go Ahead Eagles (1-2). Trainer Henk de Jong koos er donderdag voor om een groot aantal spelers rust te geven, daar de competitie voor de Leeuwarders een stuk belangrijker is dan het bekertoernooi. SC Cambuur trad derhalve met een uitgerust team aan op Woudestein.

Na een tam begin van de wedstrijd opende Mühren na een kwartier de score. Vanuit een lastige hoek kopte hij op aangeven van Giovanne Korte de bal over doelman Alessandro Damen heen. Het was een van de spaarzame hoogtepunten van de eerste helft. Excelsior liet weinig zien, maar kwam na rust een stuk beter voor de dag.

Het was aan Sonny Stevens te danken dat SC Cambuur de 0-1 zege over de streep trok. De Leeuwarders creëerden via Mees Hoedemakers (paal) en Mühren (naast) weliswaar zelf ook kansen, maar Excelsior kreeg via Eerste Divisie-topscorer Elías Már Ómarsson, Joël Zwarts en Sieb Horemans ook goede mogelijkheden.

Door de zege staat SC Cambuur zes punten los van Almere City, dat maandag in actie komt tegen Jong PSV. De voorsprong op nummer drie De Graafschap bedraagt acht punten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!