Heracles boekt langverwachte uitzege op matig Heerenveen

20 december 2020, 22:30

Heracles heeft op bezoek bij Heerenveen met 1-2 gewonnen. De Almeloërs bleven zestien uitduels op rij zonder overwinning, maar doorbraken dat patroon dus. De Friezen kwamen, net zoals wel vaker de laatste weken, wederom niet goed voor de dag. Al vroeg zette Delano Burgzorg de gasten op voorsprong. Direct na rust sloeg Heracles opnieuw toe, ditmaal in de persoon van Mats Knoester. Joey Veerman zorgde na een klein uur voor de 1-2, maar het ontbeerde Heerenveen daarna aan stootkracht.

Heerenveen-trainer Johnny Jansen liet vooraf nog weten dat hij verwachtte dat zijn ploeg tegen Heracles beter voor de dag zou komen dan in de voorgaande duels. De laatste overwinning dateerde immers alweer van 1 november. Zijn ploeg maakte die ambities op het veld niet waar. De eerste kans was direct raak. Delano Burgzorg strafte slordig verdedigen af, zette goed door en schoof onder Erwin Mulder raak: 0-1.

Daarna waren grote kansen schaars. Heerenveen was niet bij machte om het spel te maken en Heracles vond het, gezien de tussenstand, wel prima. Henk Veerman was na twintig minuten wél dicht bij de gelijkmaker: zijn lage schot richting de verre hoek belandde tegen de paal. Vlak voor rust kreeg Rai Vloet een grote mogelijkheid om de stand te verdubbelen, maar hij schoot oog in oog met Erwin Mulder over het doel.

Waar je na rust een getergd Heerenveen mocht verwachten, was aanvankelijk niets minder waar. Sterker nog: Heracles sloeg ook in de tweede helft snel toe. Uit een hoekschop was het Mats Knoester die bij de tweede paal voor zijn eerste eredivisiegoal zorgde: 0-2. Uit het niets kwamen de Friezen tien minuten later tóch langszij: een hard schot van Joey Veerman plofte in de verre hoek: 1-2.

Ook na de treffer kon Heerenveen eigenlijk geen vuist maken. De thuisploeg werd gaandeweg de tweede helft wel dominanter, maar Heracles kon de voorsprong zonder grote problemen verdedigen. De gasten kwamen er zo nu en dan nog weleens uit, maar konden het Mulder op hun beurt ook nauwelijks lastig maken.

In de absolute slotfase moest Heerenveen verder met tien man. Vlak voor tijd vloerde Pawel Bochniewicz Heracles-speler Adrian Szöke, die de uitgekomen Erwin Mulder al had omspeeld. De 1-3 werd Heracles zodoende onthouden, maar de Almeloërs stapten niet veel later wel terecht met drie punten van het veld.

Opstellingen en beoordelingen:

SC Heerenveen: Erwin Mulder 6; Lucas Woudenberg 6, Pawel Bochniewicz 5,5, Jan Paul van Hecke 6, Sherel Floranus 5,5; Joey Veerman 6,5, Rami Hajal 6, Rodney Kongolo 5 (59. Oliver Batista Meier 6); Mitchel van Bergen 5 (71. Ibrahim Dresevic -), Henk Veerman 6,5, Benjamin Nygren 5,5 (59. Ulysses Llanez Jr. 5,5)

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6,5; Giacomo Quagliata 6, Mats Koester 6,5, Robin Pröpper 7, Tim Breukers 6,5; Rai Vloet 6,5 (86. Marco Rente -), Lucas Schoofs 6, Orestis Kiomourtzoglou 6; Delano Burgzorg 7 (71. Kasper Lunding Jakobsen -), Sinan Bakis 5,5 (78. Adrian Szöke -), Silvester van der Water 6,5 (71. Luca de la Torre -)

Man of the match: Delano Burgzorg

Een speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.