Ten Hag wil Álvarez houden: "Elke speler hard nodig"

20 december 2020, 17:27

Het is volgens Erik ten Hag niet de bedoeling dat Edson Álvarez in de winter naar Valencia of een andere club vertrekt. De trainer van Ajax liet na de 4-2 zege op ADO Den Haag weten dat hij graag wil dat iedere speler van de selectie blijft.

Ten Hag sprak van een 'grote kans' dat Álvarez na de winter nog bij Ajax speelt. "We zijn bezig aan een zwaar jaar en het voorjaar wordt nog zwaarder met elke drie dagen een wedstrijd. Je hebt dan een brede kleedkamer nodig om dat op te vangen. Je kunt dan niet elke keer met dezelfde elf spelen. Iedereen die nu in de kleedkamer zit, is betrokken bij de ploeg en dat moet zo blijven", zei Ten Hag bij FOX Sports.

De coach laat weten dat Ajax 'elke speler hard nodig heeft'. "In januari spelen we tegen de bovenkant en dan is niet zo makkelijk in de winter weer andere spelers te halen. Met deze selectie hebben we de posities bezet. Als er kansen zich voordoen, zullen we daar naar kijken."

Dat het tegen ADO na een goede start na rust minder ging, was Ten Hag uiteraard niet ontgaan. Hij noemde het een concentratieprobleem. "De eerste helft was klasse. Dat je dit na een zwaar jaar nog kan leveren. Maar je ziet ook wat er gebeurt als de concentratie en de energie verslapt. Dan speelt ADO Den Haag eronderuit en dan krijg je het tegen elke ploeg lastig. De ploeg is daar ook geïrriteerd over dus dat is goed."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen