Jansen zag grote verschillen: "Een wedstrijd met twee gezichten"

20 december 2020, 20:45

Pascal Jansen boekte zondagavond met AZ de tweede overwinning op rij door Willem II met 5-3 te verslaan. De opvolger van Arne Slot lijkt de Alkmaarders eindelijk op de rit te hebben en heeft de aansluiting met de subtop gevonden. De trainer kwam tegen de Tilburgers echter wel op een verrassende 0-2 achterstand.

"Onze eerste helft was gewoon niet goed", vertelde Jansen na afloop voor de camera van FOX Sports. "Als je 0-2 achter komt en de manier waarop wij spelen, dat is zeker niet fijn. Ik was in de rust wat scherper dan normaal omdat ik vond dat we onszelf tekort deden. Ik herkende mijn ploeg niet. De jongens hebben daarna laten zien waar ze toe in staat zijn. Dat wilden we eigenlijk al vanaf het begin. Het was een wedstrijd met twee gezichten."

Jansen begon zijn avontuur bij AZ met pijnlijke nederlagen tegen FC Groningen en HNK Rijeka. "Ik vind het sowieso erg leuk om coach te zijn. Maar als je in de eerste week twee nederlagen lijdt dan is het zaak om de rust te bewaren. Ik ben blij voor de club dat we nu laten zien waar we toe in staat zijn. We hebben van FC Twente gewonnen en Willem II was de afgelopen seizoenen ook een soort angstgegner. Het is mooi dat we alles op deze manier konden rechtzetten vandaag."

De 47-jarige oefenmeester heeft ook nog contact met Slot, al gebeurt dat vooral via WhatsApp. "Het is wat het is", aldus Jansen over de situatie rondom de ontslagen Slot. "Ik heb te respecteren hoe Arne erin staat. Ik denk dat hij met een aantal mensen binnen de club spreekt, al weet ik niet precies wie. Dat is aan Arne zelf. Ik heb appcontact met hem gehad en we hebben afgesproken hoe we alles verder oppakken. Uiteraard heb ik hem gebeld, maar ik kreeg de reactie dat hij rust wil hebben en de situatie wil laten bezinken."

Lees ook: Veerkrachtig AZ maakt alsnog gehakt van Willem II in crisis

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen