Vliegende start bezorgt Real Madrid belangrijke zege in Eibar

20 december 2020, 23:01

Real Madrid heeft zich zondagavond in La Liga naast koploper Atlético Madrid genesteld dankzij een 1-3 overwinning op SD Eibar. De Madrilenen schoten uit de startblokken in het Estadio Municipal de Ipurua, waar het uiteindelijk toch nog even billenknijpen werd voor de ploeg van Zinédine Zidane.

De bezoekers uit de hoofdstad stonden na dertien minuten spelen al op een comfortabele 0-2 voorsprong in Baskenland. De openingstreffer kwam op naam van goaltjesdief Karim Benzema. Na een fraaie pass van Rodrygo frommelde hij de bal langs doelman Marko Dmitrovic. Een paar minuten later was de Franse spits andermaal belangrijk. Dit keer fungeerde hij als aangever bij het doelpunt van Luka Modric. De 35-jarige Kroaat schoot vanaf de rand van de zestien raak.

Real leek zo een gemakkelijk avondje tegemoet te gaan, maar daar stak Kike García halverwege de eerste helft een stokje voor. De aanvaller van Eibar krulde de bal fraai achter Thibaur Courtois. De bezoekers slaagden er daarna niet in om de marge weer te vergroten. Ook na de thee leken er geen doelpunten meer te gaan vallen in het Noorden van Spanje. Pas in de blessuretijd viel namelijk de bevrijdende treffer voor de gasten. Op aangeven van Benzema schoot Lucas Vázquez raak.

De overwinning brengt Real naast stadgenoot Atlético. Het team van Zidane heeft na veertien wedstrijden 29 punten verzameld en moet op doelsaldo genoegen nemen met de tweede plek. Daarnaast heeft Atlético pas twaalf duels achter de rug en dat betekent dat de manschappen van Diego Simeone later nog afstand kunnen nemen van de rivaal. De top vier wordt gecompleteerd door Real Sociedad en Villarreal CF. Het opgekrabbelde FC Barcelona moet voorlopig genoegen nemen met plek vijf.