Botman slaat met Lille aanval PSG af en is koploper

20 december 2020, 23:06

Het gaat nog altijd goed met Lille, aanstaande tegenstander van Ajax in de Europa League. De Noord-Fransen zijn namelijk de koploper van de Ligue 1. Zondagavond hield het team zich in een direct gevecht met Paris Saint-Germain staande en daardoor blijft de ploeg koploper.

Met Sven Botman de hele wedstrijd op het veld gaf Lille goed partij tegen PSG. Wat natuurlijk meehielp, was dat Kylian Mbappé en Neymar ontbraken bij het sterrenensemble. Dat maakte de avond van Botman er iets gemakkelijker op. Het was echter niet Botman, maar Presnel Kimbembe die van de verdedigers de grootste indruk maakte. De Fransman smoorde in de slotfase een counter van PSG in de kiem door met een fantastische sliding op Burak Yilmaz de bal te veroveren en daarmee een enorme kans te voorkomen. Hij raakte bij die actie geblesseerd aan zijn hamstring, maar dat deed niets af aan de schoonheid van zijn sliding.

Ondanks dat er geen treffers vielen, was Lille - PSG absoluut een leuke wedstrijd. Lille probeerde met technisch voetbal de ban te breken en PSG maakte indruk met goede counters. Door het gelijkspel is Lille koploper en blijft het spannend in de top. Het heeft evenveel punten als nummer twee Olympique Lyon, maar beschikt over een beter doelsaldo. PSG staat derde met een punt minder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen