Gudmundsson terug in A-selectie AZ: "Dingen die niet oké waren"

21 december 2020, 07:43

Albert Gudmundsson sluit vanaf vandaag (maandag) weer aan bij de selectie van AZ. De aanvaller was door trainer Pascal Jansen uit de selectie gezet vanwege 'non-verbale redenen'. De oefenmeester wilde er weinig over kwijt, maar bevestigde wel dat de IJslander terug mag keren per heden. "Appie heeft dingen gedaan die in mijn beleving niet oké waren."

Dat zei de coach tegenover De Telegraaf. Wat dat non-verbale gedrag precies was? "Dat ga ik niet zeggen en is niet relevant. Ik heb het met hem én met de groep besproken", aldus Jansen, die hem voor het treffen met Willen II (5-2 winst) uit de selectie hield. Het zou in elk geval gaan over een aantal keer dat de aanvaller door Jansen gepasseerd werd. Volgens de ochtendkrant had Jansen in zijn tijd bij PSV ook niet de allerbeste klik met Gudmundsson.

"Kijk: uiteindelijk streef je met je groep naar een bepaalde cultuur en daarin heeft Appie dingen gedaan die in mijn beleving niet oké waren. Of je niet moet sollen met mij? Het gaat er niet om of je met mij solt of niet, het gaat erom dat spelers geen situaties moeten creëren waar we allemaal niet blij mee zijn", legt de oefenmeester uit.

Jansen kreeg wel steun van Calvin Stengs, die na zijn doelpunt richting de coach sprintte om het te vieren. De aanvaller fungeert bij afwezigheid van Dani de Wit als nummer tien. Met Jesper Karlsson en Zakaria Aboukhlal heeft Gudmundsson echter alsnog stevige concurrentie op de flanken in Alkmaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen