Van Hanegem looft en bekritiseert Vitesse-duo: 'Vind het zonde'

21 december 2020, 08:55

Willem van Hanegem ziet veel potentie bij Oussama Tannane (26) en Riechedly Bazoer (24), maar begrijpt ook waarom het duo nog 'slechts' bij Vitesse speelt. Volgens De Kromme zou het in Arnhem zo belangrijk duo zich meer op het voetbal moeten richten en zich niet meer moeten laten afleiden met alles daaromheen.

Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. 'Tegen Feyenoord kreeg ik het idee dat ze een beetje zijn doorgeslagen bij Vitesse. Tannane doet echt wat hij wil, doet negen van de tien keer alsof hij in een circus rondloopt en hij blijft ook als er niets aan de hand is lekker op het veld liggen tot hij– en alleen hij – het weer eens tijd vindt om mee te doen. Ik vind het zonde, want deze jongen kan nog altijd een geweldige speler zijn of worden', stelt Van Hanegem.

'Bazoer speelde een aardige eerste helft, maar na rust was hij met van alles bezig en steeds minder met voetballen. Dan weer in de clinch met Bryan Linssen, dan weer in discussie met iemand op de bank van Feyenoord, volgens mij Bas van Noortwijk. En hij bofte dat Eric Botteghin vlak voor tijd over schoot, want Bazoer stapte bij dat schot van Malacia zomaar achteruit en dus kon het nooit meer buitenspel zijn', stelt het Feyenoord-icoon, die de goede prestaties van Vitesse wel vooral ook het verdienste van dat duo vindt.

'Begrijp me niet verkeerd. Bazoer en Tannane zijn in mijn ogen echt goede spelers. Maar dat ze bij Vitesse spelen en niet in de top, heeft een oorzaak. Dat moeten ze nu wel beseffen. Als ze die stap ooit nog willen maken, dan moeten ze af van dingen die afleiden en puur bezig zijn met het spel. Zinloze dingen kunnen wel bij Vitesse, maar niet bij een club waar allemaal goede spelers rondlopen. Bovendien moeten ze trainer Letsch niet in een positie brengen dat hij straks echt gedwongen wordt om er iets tegen te doen', aldus Van Hanegem.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen